Főoldal / Utazási ajánlatok · Utazási kategóriák · Hasznos Információk · Kapcsolat · Galéria · Keresés · Link beküldése · Kép beküldése 2018.08.20
Navigáció
Főoldal / Utazási ajánlatok
Utazási kategóriák
Hasznos Információk
Kapcsolat
Galéria
Keresés
Link beküldése
Kép beküldése
Kirándulás a Plivicei tavakhoz 2018.május 27.


Plitvicei Tavak

Egy nap a természetben, egészség megőrző program.... 2018. május 27.


Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül uticélunk a Horvát Karsztvidéken található Plitvicei Nemzeti Park, azon belül a Plitvicei tavak, mely Európa egyik legszebb természeti látványossága. Több mint 200 négyzetkilométeren terül el.
A Mala Kapela és a Plješivica hegyvonulatainak találkozásánál több folyócska fut össze, melyek északról déli irányba robogva egységes tórendszert hoztak létre. A Nemzeti Park tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tavát 92 vízesés köti össze. Legmagasabban a Proscensko-tavat találjuk, 639 méterrel a tenger szintje felett. Tőle kb. 8 kilométerrel lejjebb az utolsó tó, a Sastavci "csak" 483 méterre van a tengerszint felett. Szintkülönbségük 156 méter. Ezt "győzi le" a sok vízesés, csodálatos látványt nyújtva a látogatóknak. A tórendszer vizét Karszt vidékről a Korana folyó vezeti el.

Két legnagyobb tava a Kozjak és a Prosce, ezek 1000-1500 négyzetméteres vízfelületétől a legapróbb tavacskákig minden méret megtalálható. A hegyvidék domborzatának köszönhetően minden tó más-más magasságban helyezkedik el.
Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk. A tórendszer két részből áll, a felső és alsó csoportból. A dolomitvölgyben fekvő felső tavakat tartják a legszebbnek, míg az alsó tavak kisebbek, vizük sekélyebb.
A legnagyobb tó a Kozjak, ezen hajóval tudunk átkelni. A három kilométer hosszú erdős partok által határolt tó az alsó és felső tavakat köti össze. Sokan a legszebb tónak tartják a Galovac-tavat lépcsős vízeséseivel.
A park bejárásához több útvonal kínálkozik. Fizikai teherviselő képességünktől függően - idegenvezetőnk segítségével - kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt. Netalán útközben úgy érezzük, hogy túlvállaltuk magunkat, a tájékoztató táblák, vagy idegenvezetőnk segítségével több helyen van lehetőség a visszatérő autóbuszokra felszállni.
A belépőjegyet gondosan meg kell őrizni, hiszen ezzel vehetjük igénybe az autóbuszokat, illetve a hajót.

A vízesések sokaságának látványa, annak zaja, valamint a víz több szakadékon keresztül történő zuhanása, folyása, minden látogató számára egyedi felejthetetlen élmény. Zúgókkal, vízesésekkel összekötött tizenhat tó észak-déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela-hegységben. Több kilométeres, fából készült kis hidacskák teszik lehetővé a tavak közötti sétát és a 190-200 vízesés tapintás közeli élvezetét.
Természet fáradhatatlan alkotó, kétszer ugyan olyannak nem láthatod a nemzeti parkot. A vízből kiváló mész lerakódik, platókat hoz létre, megváltoztatja a folyás szabad útját. Egyedi szépségénél fogva Plitvicei tavakat az UNESCO a Világörökségek sorában jegyzi.
Útközben buszunkból gyönyörködhetünk a vízesések és vízimalmok városában, Slunjban is.

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.

Részvételi díj: 9.700 Ft/fő (legalább 38 fő ), Előfoglalási kedvezmény március 31-ig 1.000.- Ft/fő, vagy 7 fő együttes jelentkezése esetén a 7. fő ingyenes.

Belépők: kb.110 kuna, gyerek /7-18 év/ 55 kuna.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 05:00 óra
Várható visszaérkezés: 22 óra.
Csatlakozási lehetőség: Bak, Pusztaszentlászló, Letenye..


Az utazásra várjuk az Élhető Jövőért Egyesület tagjait és családját! Éves tagdíjunk 1.200.- Ft/fő.
Részletes programunk a www.eljovo.lapunk.hu web lapon is megtalálható.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.

692,271 látogató

Powered by PHP-Fusion copyright © 2003-2006 by Nick Jones.
Released as free software under the terms of the GNU/GPL license.