Főoldal / Utazási ajánlatok · Utazási kategóriák · Hasznos Információk · Kapcsolat · Galéria · Keresés · Link beküldése · Kép beküldése 2014.04.18
Navigáció
Főoldal / Utazási ajánlatok
Utazási kategóriák
Hasznos Információk
Kapcsolat
Galéria
Keresés
Link beküldése
Kép beküldése
Üdvözlet
Üdvözöljük cégünk honlapján!


Autobuszaink


Szolgáltatásaink
  • Belföldi és nemzetközi autóbuszos személyszállítás, segítünk a tervezésben és megvalósítjuk elgondolásait.
  • Vállaljuk dolgozóinak szállítását, megtervezzük az Ön számára legkedvezőbb menetvonalakat és eljutási időket.
  • Vállaljuk iskolajáratok megtervezését és lebonyolítását.
  • Segítünk megtervezni és lebonyolítjuk munkahelyi közösségek autóbuszos kirándulását.
  • Sportegyesületek, nyugdíjas klubok, zarándok csoportok személyszállítása.
  • Esküvők, családi ünnepségek, baráti összejövetelek személyszállításának lebonyolítása.
  • Autóbuszaink kapacitásának széles skálájával állunk rendelkezésére (20 fős, 30 fős, 47 fős).
  • Kérje részletes árajánlatunkat!
Rólunk
Autóbusz eladás és vásárlás (Buses for sale)

Továbbiakban azokat az utakat reklámozzuk, melyeknek személyszállításával cégünket bízták meg.

Látni szeretnéd legfrissebb ajánlatainkat? Jelentkezz be!
Még nincs azonosítód? Regisztrálj a honlapon.
A teljes kínálatunkat csak regisztrált tagjaink láthatják.
Szlovénia gyöngyszeme: Vintgar szurdok, Bledi vár 2014. április 27.
Egy napos külföldi utak
Szlovénia gyöngyszeme: Bledi vár és a Vintgar szurdok!...2014. április 27.

(Egészség megőrző program.)


MEGTELT, szíves elnézéseteket kérjük!

Rövid pihenőkkel folyamatos utazás a szlovéniai Bledbe.
Első programunk a vár megtekintése. Felmegyünk a kastélyvárhoz és élvezhetjük a legszebb kilátást a bledi-tóra a szigettel.

Bled vára, amelyet a Windischgrätz hercegek emeltettek, egy csaknem 100 méteres függőleges sziklafal tetején található, csodálatosan szép környezetben. A kiválóan karban tartott vár Bled város és a Bled-i tó panorámáján kívül más érdekességeket is kínál. Megtalálható itt például a várkápolna, egy középkori nyomda és egy borospince is.

A várlátogatás után Szlovénia első turisztikailag rendezett szurdokában Bled érintetlen természetét tapasztalhatjuk meg. A Bledi Vintgár a meredek mélységekkel, függőleges falakkal, a sebesen rohanó folyóval a mélyben, a növényzetével és a legmagasabb szlovén vízeséssel minden látogatót lenyűgöz.

Az 1,6 km hosszú szurdok a függőleges sziklafalas Hom és Boršt közé ékelődik be, a Radovna folyó vízesései, medencéi és zúgói teszik felejthetetlenné. A szurdokon keresztül a folyó felett lévő fahidakon át, és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon tanösvény vezet, amely a 13 m magas Šum-vízeséssel fejeződik be.

A szurdokban két, emberi kéz által épített, látványosság található. A bohinji vasútvonal egyíves kőhídja, amely 1906-ban épült és 33,5 m magasban halad át a szurdokon, valamint a gát, ahonnan a víz a 'Vintgar pod Šumom' kisebb vízierőműhöz vezet el.
Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 8.950.- Ft/fő / minimális létszám 38 fő, 11.500.- Ft/fő, min. létszám 26 fő..
Belépők: 13 Euró ( vár és a szurdok ).
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 5:00 óra
Várható hazaérkezés:
Csatlakozási lehetőség: Bak, Gellénháza, Lenti.


Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
NAGYSZABÁSÚ ÜNNEPI GÁLAMŰSOR A KOMÁROMI LOVAS SZÍNHÁZBAN! 2014. május 1.
Egy napos belföldi utak
Műsorváltozás történt a Komáromi Lovas Színházban!
Honfoglalás helyett május 1-én Jubileumi Gálaműsor!Szíves elnézéseteket kérjük az autóbusz megtelt. További igényeket - előre egyeztetett - új időpontban tudunk kielégíteni.


Komáromban üzemel nem csak Magyarország, de Európa egyetlen Lovas Színháza, ahol évről évre hatalmas és különleges élményt osztanak meg a nagyérdeművel.
A 10. évfordulóját ünneplő Színház Ünnepi Gálaműsorral lép a közönsége elé.

Már számtalan előadáson van túl, és aki látott akár egy ilyen darabot is, a bűvkörébe került. A ló és ember közti harmónia tisztán érzékelhető, az előadások pedig kétségkívül hatalmas hatással vannak az emberekre. Visszarepítik a nézőt abba a korba, ahol ló és ember elválaszthatatlanok voltak és a hazafias szeretet, az őserő működése aktívan lüktetett mindenkiben.
Ebben az előadásban egy átfogó visszatekintés lesz látható az elmúlt évekre
A színház szinte valamennyi premier darabjából láthatunk egységes és összefüggő részleteket a legkiválóbb művészeink tolmácsolásában.

Nem fog hiányozni az operett, a rock, és a daljáték, valamint az izgalmas lovas tömegjelenetek, na meg a humor. Itt fog ezen az előadáson debütálni egy jelenet a most készülő Kincsem című műből
Kifejezetten erre az ünnepi előadásra egy öt méter magas és huszonöt méter hosszú monumentális díszlet készült, ami még jobban kiemeli a látvány élményét.
Ezen az előadáson a lovas színház valamennyi művésze lovasa és fogata megjelenik. Kiváló lovak, lovasok, táncosok és igényes szép jelmezek már magában is garancia a jó szórakozásra.
Derzsi György az előadás rendezője jó érzékkel válogatta össze a produkciókat, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Ezt nem érdemes kihagyni!

Szereposztás: Vadkerti Imre, Sándor Dávid,Derzsi György, Fehér Nóra, Kecskés Tímea,Bucsi Annamária, Pászthy Viktória, Bányoczky Nóra, Magyar Krisztina, Völner Eszter, Balogh Gábor,Borbély Richárd, Kurkó József Kristóf, Oláh Sándor, Ágoston Máté, valamint a Magyar Lovas Színház tánckara és statisztái

Fogatok: Borsos Zoltán ,Singer István ,Szaniszló Attila

Lovasok: Márkos Attila,Csákvári Zoltán, Kerling Péter,Tatai Zsolt,Németh Károly, Méder Tibor, Koczkás Zoltán, Maller Árpád,Boros Péter, László Ádám, Márkos Albert, Márkos Antal, Wendler Ferenc,Hegedüs Ádám, Kótyi Miklós, Bedecs Zoltán, Bányóczky Imre, Tóth Sándor,Harcos Domonkos,Marek Tamás,

Dámalovasok: Németh Ramóna, Pöcze Franciska,Dr.Páger Márta, Cságola Viktória, Gabala Nina, Gabala Luca,Ozoróczi Dóra,Szikótyiné Gubicskó Ilona, Kálmán Andrea, Schmelcz Viktória, Czank Natália,

Legyél részese ennek a felejthetetlen élménynek.

Utazás: autóbusszal
Jegyárak: A szektor 6500.- Ft, B-C szektor 5500.- Ft
Utazási költség: 4.500.- Ft
Várható indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 14:000 óra

Általános információk az előadásokról:
Az előadás zárt, fedeles Lovardában tekinthető meg. Nem szükséges színházi öltözet!
Az előadás közben 1 szünet van.
A nézők lelátón helyezkedhetnek el, a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
Hajtányozzunk Burgenlanban! 2014. május 01.
Egy napos külföldi utak
Utazott már Drezinán? Ha különleges élményre vágyik, ne hagyja ki....2014. május 01.

Harácsony - Felsőpulya - Borostyánkő - Léka

(Egészség megőrző program.)Burgenland szívében, egy 23 km-es útvonalon, kerékpár hajtányokon, ún. drezinán "robogva" fedezhetjük fel a közép-burgenland szépségeit. Egy régi vágányszakaszon kerekezve juthatunk el Neckenmarkt-ból ( Harácsony) Oberpullendorf-ba (Felsőpulya). Az útvonal szőlőskertekkel, napraforgós mezőkkel tarkított árnyékos erdőkön, szemet gyönyörködtető szántóföldeken és romantikus falvakon vezet. A napsárga szín dominál nemcsak tavasszal, amikor a répce virágzik, hanem a nyár közepén is, amikor a napraforgók serege a lágy szellőben hajladozik.
Hajtányozás után látogatás a borostyántermelésről híres Bernstein (Borostyánkő) településre, ahol minden a városka nagy nevezetességéről, a Borostyánkőről tanúskodik. Egy műhelylátogatás során betekintést nyerhetünk a szerpentinkő-csiszolás rejtelmeibe. A helyi üzemek boltocskáiban naponta, még vasár- és ünnepnapokon is megtekinthetők és megvásárolhatók az előállított termékek.
Szintén látványos a Bernstein-i sziklamúzeum.

A földalatti bányajáratokban megtudhatunk mindent a szerpentinkő, a jade bányászatáról, valamint megtekinthetünk egy kiállítást a borostyánról és az itt húzódó borostyánút történetéről. Megismerkedhetünk Borostyán-kő várával, mely igazi középkori hangulatot idéz várfalaival, ma már hotelként működik.

Apró emléktárgyak vásárlása, kávézás?és indulunk tovább Léka várához. A Kőszegi hegyek lábánál elterülő, 13. századból származó lovagvárhoz érkezünk, ahol a várlátogatás alkalmával megismerkedhetünk a Kanizsai, a Nádasdy és az Esterházy család történetével.


Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlott program. Célszerű jelentkezés 4 fős csoportokban!Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 3.900. - Ft/fő / min. 38 fő /, 4.550 .- Ft/fő / min. 26 fő /
/ Részvételi díj a belépők és a biztosítás árát nem tartalmazza. /
Belépők: Hajtányozás 18,5 Euró, + a várak kb 18 Euró /fő ami fakultatív.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 7:00 óra
Várható hazaérkezés: 21:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Andráshida, Körmend, Szombathely.

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
A Dunakanyar Esztergommal, Visegráddal és Szentendrével. 2014. május 10.
Egy napos belföldi utak
A Duna koronája, a Dunakanyar!.... 2014. május 10.


Egy felejthetetlen kirándulás a Duna hazai gyöngyszemeivel még a világot járt utazónak is örök élménnyel szolgál.


Az esztergomi bazilika (hivatalos egyházi nevén a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert prímási főszékesegyház) épülete épített nemzeti örökségünk egyik gyöngyszeme, ehhez Visegrág és Szentendre már csak ?hab a tortán?.
A magyarországi felső Duna-szakasz legfestőibb része a Budapesttől északra elterülő Dunakanyar. Nem véletlen, hogy az országot elfoglaló magyarok első fejedelmi székhelye, Esztergom is itt épült, itt találjuk Visegrádot és Szentendrét is.
A magyar kultúra bölcsője Esztergom.
Esztergom a Dunakanyar egyik ékköve, melyet az ezeréves magyar történelem levegője jár át. Híres bazilikája a római Szent Péter-bazilika és a londoni Szent Pál-katedrális után a harmadik legnagyobb templom Európában.
Visegrád: az élő középkor városa.
Visegrád a Dunakanyar legszebb pontján, a Duna-Ipoly Nemzeti Park közepén fekvő kisváros. Egyedülálló természeti környezetben nemzetközi hírű műemlékekkel, izgalmas programokkal és felejthetetlen élményekkel várja vendégeit.
Szentendrén a szépen kiglancolt Duna korzón akkor is élmény a séta napsütésben, alkonyatkor vagy esti kivilágításban, ha éppen nem tartanak kirakodóvásárt vagy szabadtéri dinom-dánomot... .
A Fő térről sikátorokon és lépcsőkön át vezet az út a Várdombra, itt áll a város legrégebbi épülete, a Keresztelő Szent János templom, torony alatti támpillérén, hat méter magasan az 1300-as években egyetlen kőből faragott napóra látható (egyedülálló csillagászattörténeti emlék) - de egyedülállóan lenyűgöző a kilátás is a várfalakról a városra, a zegzugos utcácskákra, a megkapóan kusza háztetőkre.

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: utaskisérés.
Részvételi díj: 7.950.- Ft / minimum 38 fő /, 9.600.- Ft/fő / minimum 26 fő /. + BBP Biztosítás.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 05:00 óra

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
Ötscher Graben Ausztria Grand Canyonja. 2014. május 18.
Egy napos külföldi utak
Ötscher Graben Ausztria Grand Canyonja.... 2014. május 18.

Egészség megörző program.

MEGTELT, szíves elnézéseteket kérjük!

Látványos, könnyen teljesíthető, akár családoknak is ajánlott szurdoktúrára hívjuk a természetet, zúgó vízeséseket, kristálytiszta patakokat kedvelő vándorokat. Aki szeretne eltölteni egy tavaszi napot csodaszép hegyi környezetben jelentkezzen és tartson velünk.

A közel 2000 méter magas Ötscher meredek sziklafalai monumentális háttérként, lenyűgözően hatnak az Ötscher patak által kivájt kanyonban.
Ötscher Gräben vagy ahogy gyakran emlegetik, az "Osztrák Grand Canyon" Ausztria egyik lenyűgöző természeti csodája. Mariazell közelében az Ötscher-Tormauer Nemzetiparkban található. 2011-ben Österreichische Alpenverein és a Österreichs Wanderdörfer egyesületek által kiírt túraútvonalak versenyén Ötschergräben-t választották a legszebb osztrák kirándulóhelynek, így jogosan illeti meg az "Ausztria legszebb szurdokvölgye" cím is.
Az Ötscher-patak vájta szurdokban 12 km-en hosszan fut egy jól kiépített turistaútvonal. Az ösvény hol a szurdok bal, hol a jobb oldalán vezet, fahidakkal, fapallokkal, sziklába vájt alagutakkal tarkítva, miközben lábunk alatt a kristálytiszta fehér habbal zúgó patak csobog, körülöttünk pedig a több tíz méter magas sziklafalakról lezúduló kisebb-nagyobb vízesések garantálják a szemkápráztató látványt. A vadregényes környezet garantáltan felejthetetlen élményt jelent mindenkinek, aki ellátogat ide.
Tehát kalandra fel, irány a természet egy valóban varázslatos szeglete!


Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 6.600.- Ft/fő / minimum 38 fő /, 8.400.- Ft/fő / minimum 26 fő /.
Belépők, vonatjegy: 7 Euró
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 6:00 óra
Várható visszaérkezés: 22 - 23 óra.
Csatlakozási lehetőség:

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
Ausztria - Svájc - Németország - Liechtenstein. 2014. május 22-25.
Több napos külföldi utak
Ausztria-Svájc-Németország-Liechtenstein....2014. május 22-25.

Innsbruck - Raggal - Lichtenstein - Vaduz - Schaffhausen - Rajna vízesés - Stein am Rein - Mainau virágsziget - Sankt Gallen - Zürich - Luzern - Wattens, Swarovski Kristályvilág


Kora reggeli órákban indulunk Ausztriába. Útközben rövid pihenő megállók az Alpok fenséges csúcsai közt, városnézés Innsbruckban, a tiroli tartomány székhelyén, az 1964-es Téli Olimpia színhelyén a milliomosok üdülővárosában. A városnézés során érintjük a Császári palotát, az Arany tetőt, az óvárost, a Várostornyot, a Dómot, az Egyetemet, a Kongresszusi központot. Szálláshelyünk az 1100 m magasan fekvő alpesi falu, Raggal.
Következő napon folytatjuk utunkat Liechtenstein fővárosába, Vaduzba. Rövid sétát teszünk az Ausztria és Svájc között elhelyezkedő kis európai monarchia, a Liechtensteini Fejedelemség fővárosában. Mint önálló államot VI. Károly német-római császár alapította. Liechtenstein Fejedelmi Ház jelenleg a világ legtehetősebb családjai közé tartozik. Vaduz a neogót katedrálissal, a Kormányzósági épülettel, a Kastéllyal, a Vörös házzal (Vaistlihof) és még számos látnivalóval büszkélkedhet.

Ismerkedünk St. Gallen, Schaffhausen nevezetességeivel.
Teszünk egy kitérőt Németországba, Mainau szigetére megyünk. A legenda szerint a Szentföldről hazatérő keresztes lovagok Mainau szigetén pihentek meg, virágmagvakat hoztak ajándékként, így alakult ki a különleges klímájú park.
Zürich-be és Lucern-be városnézés.
Wattensben a sejtelmes Swarovski kristály-kiállítás megtekintése.

Utazás: kényelmes autóbusszal.
Részvételi díj: reggelivel 56.900.- Ft/fő (minimum 38 fő esetén) , 64.700.- Ft/fő (minimum 30 fő esetén),
Félpanziós felár: / 3.800.-Ft/alkalom.
Egyágyas felár: 3800.- Ft/fő
Belépők: kb.: 30 Euró
Szállás: Raggalban privát panziókban
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas-kísérés.
Indulás: 4:00 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.
Csatlakozási lehetőség: Vasvár, Sárvár.

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
Egy nyáréj a Bécsi Filharmonikusokkal 2014. május 29. csütörtök
Egy napos külföldi utak
Schönbrunni koncert a csillagos ég alatt !..... 2014. május 29.

Belépés ingyenes !


Úti célunk és egyben a a nap fénypontja a Schönbrunni kastély parkban a Bécsi Filharmonikusok nyáréji koncertje.
Folyamatos utazással Bécsbe a Schönbrunni kastély parkjába érkezünk.
A világ talán legismertebb zenekara minden évben különleges meglepetéssel kedveskedik az otthonául szolgáló városnak: a Bécsi Filharmonikusok évről évre ingyenes nyáréji koncertet adnak a Schönbrunni kastély parkjában. Ebben az évben a koncert május 29-én lesz, 21 órakor kezdődik. Christoph Eschenbach fog vezényelni, s Lang Lang zongorajátéka bizonyára sok látogatót vonz nyáresti koncertlátogatásra.

Lehetőség nyílik rá, hogy meghallgathassuk a legendás Bécsi Filharmonikusokat. A zenekar a Neptun szökőkút előtt foglal helyet úgy, hogy a zenészek a Schönbrunni kastély irányába néznek. A koncert sötétedéskor kezdődik, a nézők pedig a parkban kereshetnek helyet maguknak.
A Bécsi Filharmonikusok nyáréji koncertjére 2004 óta kerül sor. A világhírű zenekar ezzel az előadással egy különleges élményt szeretne ajándékozni a csaknem 100 000 látogatónak és a számtalan tévénézőnek. A Schönbrunni kastély és barokk kertje, amely az UNESCO-világörökségek közé tartozik, ideális helyszínként szolgál a különleges koncerthez.

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: utas kísérés.
Részvételi díj: 3.950.- Ft/fő / minimum 40 fő /, 4.500.- Ft/fő / minimum 35 fő /, 5.300.- Ft/fő / minimum 26 fő /
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 14:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Körmend, Szombathely, Kőszeg.
Rendkívüli élmények a Dachstein felett! 2014. május 30 - 31. (2 nap/1 éjszaka)
Több napos külföldi utak
Séta Ausztria legmagasabban fekvő függőhídján...2014. május 30-31.

Dachstein Sky Walk különleges kilátó és Jégpalota, Trautenfels kastély - Strechau vára -
Admonti Apátság.

Akik szeretik a lélegzetelállító panorámát és a tiszta levegőt, tartsanak velünk! Időpont: 2014. május 30 - 31.( 2 nap/1 éj)

MEGTELT, szíves elnézéseteket kérjük! Újabb időpont 2014. június 7-8.


A "Jégpalota" és a különleges üvegpadlós, 2700 méter magasan fekvő, 250 méter magas függőleges sziklafal peremére épült, Skywalk kilátó miatt már eddig is érdemes volt az ausztriai Dachsteinbe ellátogatni.
Most azonban az igazán kaland vágyók egy 100 méteres hídon kelhetnek át a félelmetes sziklák között, vagyis inkább egy különleges függőhíd került a ?torta? tetejére.

A korai órákban indulunk Stájerországba.
Az Alpok legkülönlegesebb kilátóját és Ausztria legmagasabban fekvő függő hídján sétálva gyönyörködünk a panorámába. Illik rá az Alpok erkélye megjelölés is. A kilátó 2700 méterrel a tengerszint felett, egy 250 m magas függőleges sziklán trónol a Hunerkogel tetején. A látványt fokozza a 2013. júniusban elkészült, Ausztria legmagasabban fekvő függő hídja, ahonnét páratlan kilátás nyílik az Alpokra.
A 100 méter hosszú függőhidat hat hónapon keresztül építették. A látogatókat üvegfelületek vezetik végig a mélység felett, a semmibe végződő lépcsők pedig a végtelen szabadság érzetét és az elképesztő látvány nyújtják mindazoknak, akik végig mennek a semmi felett lebegő építményen.
Miután a végtelen panorámában gyönyörködtünk, a Dachstein Eispalast (Dachsteini Jégpalota) felé vesszük utunkat, mely a Dachstein- gleccser mélyébe vezet.
Mindezt a hegyi állomásától csupán 5 percnyi sétával érjük el. A gleccser belsejében tett körút alkalmával - amelyben sok kisebb és nagyobb mélyedés is megbújik - felfedezhetünk olyan műalkotásokat is, mint a "Trónterem", a "Kristálytemplom" vagy a "Kék szalon". A lenyűgöző oszlopos főbejárat és az apró részletességgel kidolgozott díszítések osztrák-, kínai-, japán jégművészek keze munkáját dicsérik, akik hosszú időn át faragták a jeges gleccser belsejét.
Több mint egy évig építették a Jégpalotát, amelynek eredményeképp egy lenyűgöző és misztikus műalkotás jött létre a jég, a fények és a hangok ötvözetéből.

A második napon a Grimming lábánál trónoló Trautenfels kastélyához indulunk, majd kitérő a Strechau várához. Utolsó állomásunk az Admonti Apátságnál lesz.

Utazás: luxus autóbusszal.
Részvételi díj: 27.000.-Ft/fő ( minimum 40 fő ), 28.300.- Ft/fő ( min. 38 fő ), 32.600.- Ft/fő (min. 26 fő ) + BBP biztosítás.
Ellátás: félpanzió / reggeli, vacsora /
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas-kisérés.
Indulás: 4:00 óra Zalaegerszeg, Kovács Károly tér.
Csatlakozási lehetőség: Andráshida, Bagod, Körmend.
Belépők: Jégpalotában kell csak fizetnünk kb 11 Euró
Megjegyzés az árhoz! Megtalálható a részletes leírásban!

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!


Nárciszünnep Bad Ausseebe 2014. június 01.
Egy napos külföldi utak
Nárciszünnep Bad Ausseebe 2014. június 01.

Amikor nárciszba borul Bad Aussee.

Bad Aussee Nárciszfesztivál


Rövid pihenőkkel Bad Aussee-be utazunk, Ausztria legszebb virágünnepére a Nárciszfesztiválra. A város magas hegyekkel övezett település, a Grundlseer Traun és az Altausseer Traun összefolyásánál fekszik. Egykor a település sorsa szorosan összekapcsolódott az itt bányászott sóval. Mára a turizmust vonzó tiszta levegő, a gyógyüdülő szolgáltatások és a régi hagyományok ápolása adja a hely vonzerejét.
2013-ben már a 54. alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb virágünnepét. Ilyenkor az 5 tó vidékén a tavaszi szellők fehér virágszőnyeggé változtatják a hegyoldalakat és friss virágillattal töltik meg a levegőt. Az autós felvonulást Bad Aussee-ben és a csónakok parádéját az Grundlsee vízén. Szemet és lelket gyönyörködtető látványban lehet részünk. Megtekintjük a nárciszvirágokkal feldíszített autók felvonulását, majd teszünk egy rövid sétát a városban.
Délután az Grundlsee-hez megyünk, ahol a virágos csónakok díszes bemutatójával folytatódik a fesztivál programja. Külön látványossága az ünnepnek a helybéli családok felvonulása hagyományos steier öltözékükben.
Sok érdekes rendezvényre kerül sor: pl. megválasztják a nárcisz-királynőt, fúvószenekarok hangversenye, a táj hagyományos népviseletébe öltözöttek felvonulása......
Késő délután indulunk haza.

Utazás: autóbusszal
Részvételi díj: 8.600.- Ft/fő / minimum 38 fő /, 10.900.- Ft/fő / minimum 26 fő /.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Indulás: 4:30 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.
Csatlakozási lehetőség: Andráshida, Bagod, Körmend.
Hazaérkezés: várhatóan 23 óra.
Belépő: kb. 15 euró


Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
A Tolmin Patak Szurdoka 2014. június 01.
Egy napos külföldi utak
Tolmin - szurdok...2014. június 01.

Barangolás a Triglávi Nemzeti Park legmélyebb pontján.


A Triglav Nemzeti Park csúcsai mellett érdemes felkeresni a park legalacsonyabban fekvő vidékét is, a Tolmin-patak szurdokát (Tolminska Korita). Tolminból Zatolmin felé tartva érjük el a szurdokvölgyet. A Tolmin szurdoknak két ága van, melyek a két folyó a Tolminka és a Zadlaščiča mentén vezetnek.

Függőleges sziklafalak, sziklába vájt ösvények, kristálytiszta türkizkék víz várja az ide érkezőket. A két kis szurdokban kiépített ösvényeken sétálhatunk és gyönyörködhetünk a természet különleges alkotásiban. A Zadlaščiča szurdokban egy igen érdekes természeti jelenségre bukkanunk, a helyiek által ?Medveja Glava?-nak, azaz ?Medvefejnek? nevezett sziklára, mely nem más mint egy hatalmas, a szurdok két fala közé szorult kőtömb.

A szurdok legihletőbb látványossága a Dante Barlang. A barlang belsejében 3 kamra van, teljes hosszúságuk 1140 méter, legmélyebb pontjuk 41 méter, de mindössze csak néhány méter látogatható a járatokból, ugyanis nincs kivilágítva. A barlang nem véletlenül viseli a híres olasz költő Dante nevét. A XIV. század elején a Pagano della Torre pátriárka Tolminban látta vendégül Dante Alighierit, akit a barlangba tett látogatás inspirált később, az Isteni színjáték legzordabb tájainak megírására, a ?Pokol?-ra .

A Tolminka patak szurdoka szurdok felett 60 méter magasan ível át a félelmetes kilátást nyújt Ördög-híd, mely a Triglav Nemzeti Park legdélibb bejárata. Ennek szurdoknak a végén egy csodálatos víz vájta szorosban láthatjuk a 18.8 ? 20.8 C fokos hőforrás feltörési helyét, amely az 5-9 fokos Tolminka folyóba ömlik.


Utazás: kényelmes autóbusszal.
Részvételi díj: 9.600.- Ft/fő /minimum 38 fő/ .
Belépő:
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas-kísérés.
Indulás: 5:00 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
2014. június 8.Vogalonga ünnep, evezősök összecsapása Velencében
Egy napos belföldi utak
Vogalonga ünnep, evezősök összecsapása Velencében

Velence - Murano - Burano....2014. június 8.


Szereted Velencét, a kultúrát, az épületeket, a vízet és az elmaradhatatlan gondolákat?
Legalább egyszer az életben látnod kell a Vogalongát!
Csatlakozz az utazásunkhoz és legyél részese ennek a színpompás rendezvénynek.

Elutazás 01:00-órakor Zalaegerszegről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel Punta Sabbioniig.
Punta Sabbioniból hajóval indulunk Murano szigetére,

Kevésbé színes, kevésbé látványos, mint Burano, messze nem olyan titokzatos és elhagyatott, mint Torcello, és Velence romantikáját sem közelíti meg, mégis az egyik legfelkapottabb látnivaló a lagúnákban. Ez Murano, melynek egy sajátos vonzereje csábítja földjére a turistákat, mégpedig messze földön híres üveggyártása. Mi is teszünk egy sétát Muránóba, bepillantunk az üveggyártás rejtelmeibe.
Majd ismét hajóra szállunk és Velencébe megyünk,hogy részt vegyünk a messze földön híres Vogalonga rendezvényen.
A fesztivál azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse a világgal a lagúna leghíresebb városát Velencét, illetve a csodálatos lagunákat. Pünkösd vasárnapja Velencében, immáron 40 éve az evezős csónakok, kajakok és sárkányhajók napja, és persze a jókedvé. Ezen a napon évről évre ezrek sereglenek össze az adriai városban, hogy részt vegyenek a színpompás hosszú evezésen, a Vogalongán.
Eldörrent ágyúlövésre több száz, emberi erővel hajtott, különféle vízi jármű indul a Canal Grande-ból, hogy a kb. 32 kilométeres útvonal bejárása után a Szent Márk téri célba érkezzen. A népes mezőnyben szép számmal indultak magyarok is
Az első hivatalos Vogalonga 1975. május 8-án indult el. Senki nem számított akkora hatásra amekkorát a Szent Márk tér melletti öbölbe csendben besuhanó, mintegy 500 hajó jelentett. Az emberek és a mintegy 1500 résztvevő, csak a hullámok halk csobogását és az ágyúdörgést figyelte. Aztán elhangzott az indulást jelző robaj, és már csak az evezők csapkodását lehetett hallani. Ma már sokkal több a külföldi, mint az olasz, de a baráti verseny hangulata nem változott. Itt mindenkit szívesen fogadnak, aki a lagúnák, hullámok és evezőshajók szerelmese. A világ minden tájáról érkeznek az amatőr és profi legénységek, hogy a legkülönfélébb úszó alkalmatosságokon - tengeri kajakoktól a gondolákon át a 20 személyes sárkánykenukig - teljesítsék a 32 kilométeres távot.
A mezőny a Szent Márk tér melletti öbölből indul, majd a tengeren Murano és Burano szigetét érintve a Canal Grandén tér vissza Velencébe, érintve olyan városon belüli csatornákat, amelyek másként nem tárulnának egy egyszerű turista szeme elé. Minden induló rajtszámot, a célban pedig emlékérmet és oklevelet kap, de nincs szó valódi küzdelemről, csak néha alakul ki alkalmi versengés, ha különböző országok vagy városok hasonló hajói kerülnek egymás mellé.
A résztvevőket a hidakról és a stégekről fürtökben lógó tömeg ünnepli és biztatja. A Vogalonga tehát nem csak az evezősöknek, de a parton borozgató, szurkoló embereknek is jó mulatság. Közben ismerkedünk Velence nevezetességeivel.
Velence látnivalói közül elsődleges a Szent Márk tér, a város szívében helyezkedik el, itt találhatók a fő nevezetességek: Doge palota a sóhajokhídjával, Szent Márk-székesegyház, Óratorony, Campanile.
Az esti órákban (19.00-20.00 között) találkozunk a kikötőben, ahonnan elhajózunk Punta Sabbioniba, ahol autóbuszunk vár bennünket.
Hazaérkezés a forgalmi viszonyoktól függően hétfőn a hajnali órákban

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 14.000.- Ft/fő / minimum 38 fő / 19.300.- Ft/fő / minimum 26 fő /. + Belépők + BBP Biztosítás.
Belépődíj: Kb.20 Euro/fő a hajójegyekre.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 01:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Gellénháza, Lenti.

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
Oldal: 1 / 4 1 2 3 4 >
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.

134,968 látogató

Powered by PHP-Fusion copyright © 2003-2006 by Nick Jones.
Released as free software under the terms of the GNU/GPL license.