Főoldal / Utazási ajánlatok · Utazási kategóriák · Hasznos Információk · Kapcsolat · Galéria · Keresés · Link beküldése · Kép beküldése 2015.05.26
Navigáció
Főoldal / Utazási ajánlatok
Utazási kategóriák
Hasznos Információk
Kapcsolat
Galéria
Keresés
Link beküldése
Kép beküldése
Üdvözlet
Üdvözöljük cégünk honlapján!


Autobuszaink


Szolgáltatásaink
  • Belföldi és nemzetközi autóbuszos személyszállítás, segítünk a tervezésben és megvalósítjuk elgondolásait.
  • Vállaljuk dolgozóinak szállítását, megtervezzük az Ön számára legkedvezőbb menetvonalakat és eljutási időket.
  • Vállaljuk iskolajáratok megtervezését és lebonyolítását.
  • Segítünk megtervezni és lebonyolítjuk munkahelyi közösségek autóbuszos kirándulását.
  • Sportegyesületek, nyugdíjas klubok, zarándok csoportok személyszállítása.
  • Esküvők, családi ünnepségek, baráti összejövetelek személyszállításának lebonyolítása.
  • Autóbuszaink kapacitásának széles skálájával állunk rendelkezésére (20 fős, 30 fős, 47 fős).
  • Kérje részletes árajánlatunkat!
Rólunk
Autóbusz eladás és vásárlás (Buses for sale)

Továbbiakban azokat az utakat ismertetjük, melyeknek személyszállításával cégünket bízták meg.

Látni szeretnéd legfrissebb ajánlatainkat? Jelentkezz be!
Még nincs azonosítód? Regisztrálj a honlapon.
A teljes kínálatunkat csak regisztrált tagjaink láthatják.
UTAZNI JÓ!

"Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen. Még ha ugyanoda megy is az ember, és ugyanazokkal találkozik, akkor sem lesz ugyanaz az élmény. Nem érezném ugyanazt.
Számomra ez az utazás lényege. Emberekkel találkozni, megtanulni nemcsak elfogadni egy másik kultúrát, hanem élvezni is; úgy venni részt benne, mintha helybéli lennék, és úgy reagálni mindenféle benyomásra."
Nicholas Sparks

"...Sohasem az a fontos , hogy milyen messze,milyen magasra
ment az ember, s az sem, hogy milyen nehezen-
csakis az, milyen élményeket hozott magával..." Karl Lukan

Séta Ausztria legmagasabban fekvő függőhídján - 2015. máj. 30-31.
Több napos külföldi utakSéta Ausztria legmagasabban fekvő függőhídján

Dachstein Sky Walk különleges kilátó és Jégpalota - Trautenfels kastély - Strechau vára - Admonti Apátság

2015. máj. 30-31.
Akik szeretik a lélegzetelállító panorámát és a tiszta levegőt, tartsanak velünk!
A "Jégpalota" és a különleges üvegpadlós, 2700 méter magasan fekvő, 250 méter magas függőleges sziklafal peremére épült, Skywalk kilátó miatt már eddig is érdemes volt az ausztriai Dachsteinbe ellátogatni. Most azonban az igazán kaland vágyók egy 100 méteres hídon kelhetnek át a félelmetes sziklák között, vagyis inkább egy különleges függőhíd került a "torta" tetejére.1. nap Indulás a kora reggeli órában Stájerországba. Kisebb pihenőket tartva érkezünk Schladming környékére. Schladmingból kiépített hegyi úton autóbuszunkkal juthatunk fel Ramsau- ig, majd tovább a felvonó völgymegállójához. az 1700 m magasságban található Türlwandhüttéhez. Utunkat a gleccser felvonóval folytatjuk és kényelmesen feljutunk - az UNESCO által a Természeti Világörökség részévé nyilvánított - Dachstein páratlan szépségű hegyei közé. Dachstein Sky Walk , az Alpok legkülönlegesebb kilátója! Az Alpok erkélyének is nevezik. 2700 m. magasságban 250 m függőleges sziklán trónol a Hunerkogel tetején, padlója valódi üvegpadló,mely semmi máshoz nem hasonlítható kilátást garantál. A látványt fokozza a 2013. júniusban elkészült, Ausztria legmagasabban fekvő függő hídja, ahonnét páratlan kilátás nyílik az Alpokra. Megnézzük a Dachstein Eispalast (Dachsteini jégpalota/, mely a Dachstein- gleccser mélyébe vezet. Több mint egy évig építették a Jégpalotát, amelynek eredményeképp egy lenyűgöző és misztikus műalkotás jött létre a jég, a fények és a hangok ötvözetéből. Egyes műalkotások a 700 kg súlyt is elérik. A délutáni órákban jövünk le a hegyről. Teszünk egy sétát Schladmingban, majd elfoglaljuk a szállásunkat.


2. nap Ezen a napon Pürgg, Trautenfels kastély, Strechau vára és az Admonti Apátság meglátogatása nyújt felejthetetlen élményt.
Pürggben az egész falu alig néhány utca, csupa virág, az autók csak a falu előtti parkolóig hajthatnak be. Két templomát látogatjuk meg. Mindkét templom gyönyörű. Az alsó, a gótikus Szent György templom tele XIV-XV. századi kincsekkel, szobrokkal, felső kis harangtornyában falfestés maradványai. Aztán felsétálunk a kis Johannes kápolnába. Az egyik falát és tetejét fazsindely borítja, az oldalához kis faépületet toldottak. A kápolnában a falfestés a tizenkettedik (!!) század végéről származik. Ezután felkerekedünk és megnézzük a Trautenfels várát, mely az Ennstal (Enns völgye) kapuja. Lenyűgöző építészeti alkotás, festői környezetben. Először 1261-ben állt itt vár, 1664-ben a stájer tartomány ura, Trautansdorff grófé lett, aki barokk stílusban építtette át. 1959 óta a grazi Joanneum tájmúzeuma, amely az Ennstal és az Ausseerland kultúráját hivatott bemutatni.
Egy kis kitérőt teszünk Strechau várához, mely Rottenmannál magasodik a völgy fölé. 2006-tól megnyitották a nyilvánosság számára, azaz látogatható. A részben román, részben gótikus erődítmény, a 16. század közepén vette fel a reneszánsz kastély stílusát.
Az ellenreformáció során az Admonti apátság (1629) megszerezte a várat, vagyonát és jogait. Majd sok kézen keresztül végül az egykori tulajdonos unokája Harald Boesch megvásárolta a várkastélyt.
Nagyon sok pénzbe és energiába került a családnak, hogy helyreállítsák. A helyreállítás azóta is folyamatos, nyitott kastélyként kulturális rendezvények helyszíne is lett.
1999-ben a várkastély üzemeltetésére a család létrehozta a Boesch (magán) Alapítványt és 2006 óta látogathatóvá tették


Utunkat folytatva az Admonti Bencés Apátsághoz utazunk. Az 1074-ben alapított apátság Stájerország legrégebbi kolostora. Fekvését tekintve egy impozáns tájon, a Gesäuse Természti Park bejáratánál épült. A bencés szerzetesek egy gimnáziumot és egy idősek otthonát tartanak fenn. Fafeldolgozó üzemet működtetnek, gyógynövényeket szárítanak és természetesen fenntartják Európa legnagyobb kolostor könyvtárát. Az apátsági könyvtár belső a barokk építészet egyik gyöngyszeme, csodálatos mennyezetfreskói Bartholomeo Altomontét dicsérik. A könyvtár ma is a kutatók rendelkezésére áll, könyvei szép szakrendben sorakoznak. Az apátságban a könyvtár mellett a Természettudományi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum gazdag gyűjteményeit is megcsodálhatjuk.
Az Apátságban tett látogatásunk után haza indulunk és az esti órákban érkezünk meg.Utazás: luxus autóbusszal.
Részvételi díj: 30.300.-Ft/fő ( minimum 40 fő ), 32.600.- Ft/fő ( min. 35 fő ), 34.400.- Ft/fő (min. 30 fő ) + BBP biztosítás.
Ellátás: félpanzió / reggeli, vacsora /.
Indulás: 5:00 óra Z.eg.., Pacsa.., Sármellék ., Keszthely .., Hévíz.., Zalacsány.., Zalaegerszeg...
Belépők: kb 19 Euró
Megjegyzés az árhoz! A szállásunkon kedvezményként 2 napig érvényes Sommer Card kártyát kapunk. A kártya ingyenes belépést tesz lehetővé az alábbi helyekre: Sky Walk felvonó 30 Euró, Trautenfels vár 8 Euró, Admont Apátság 9,5 Euró, - összesen: 47.5 Euró
A kártya névre szóló, ezért a jelentkezéskor szükséges megadni az alábbi adatokat: név, szül. hely, idő, lakcím.
Érdeklődni lehet: 0630/ 289 72 93
Nárciszünnep Bad Ausseebe 2015. május 31.
Egy napos külföldi utak
Amikor nárciszba borul Bad Aussee.

Bad Aussee Nárciszfesztivál - Altaussee - Grundlsee....2015. május 31.


Rövid pihenőkkel Bad Aussee-be utazunk, Ausztria legszebb virágünnepére a Nárciszfesztiválra. A város magas hegyekkel övezett település, a Grundlsee Traun és az Altaussee Traun összefolyásánál fekszik. A városban sólepárlóműhelyek működtek, majd a sókészletek kimerülése után, az 1800-as évek elején a gyógyforrások feltárása után felvette a "Bad" előnevet. Bad Ausee - az osztrák népviselet fővárosaként is ismert. Ezt az elnevezést a lakosság kultúrális- és hagyományőrző életmódja miatt kapta. Egykor a település sorsa szorosan összekapcsolódott az itt bányászott sóval. Mára a turizmust vonzó tiszta levegő, a gyógyüdülő szolgáltatások és a régi hagyományok ápolása adja a hely vonzerejét. 2015-ben már a 55. alkalommal rendezik meg Ausztria legnagyobb virágünnepét. Ilyenkor az öt tó vidékén a tavaszi szellők fehér virágszőnyeggé változtatják a hegyoldalakat és friss virágillattal töltik meg a levegőt. A több, mint 50 éves hagyománnyal bíró Nárciszünnepet Bajorország és Stájerország tartomány miniszterelnökei közösen nyitják meg.
Főszereplő a nárcisz, belőle készült virágkompozíciók vonulnak végig - autók hátán - Bad Aussee utcáin, majd csónakokra teszik őket és a Grundlsee-n úsztatják le egészen a Traun folyóig. Körülbelül 40 kompozíció vonul fel Aussee-ben, majd belőlük huszonöt kerül a Grundlsee-re. Szemet és lelket gyönyörködtető látványban lehet részünk.

Megtekintjük a nárciszvirágokkal feldíszített autók felvonulását, majd teszünk egy rövid sétát a városban.
Délután az Grundlsee-hez megyünk, ahol a virágos csónakok díszes bemutatójával folytatódik a fesztivál programja. Külön látványossága az ünnepnek a helybéli családok felvonulása hagyományos steier öltözékükben.
Érdekességként elmondjuk - mivel a helybéliek rendkívül büszkék rá - hogy 1829-ben János Habsburg főherceg önként lemondott trónöröklési jogáról, hogy Anna Plochl helybéli postáskisasszonyt feleségül tudja venni. 1829. január 6-án kötöttek a fiatalok házasságot Bad Aussee-ben. A főherceg és felesége rendkívüli népszerűségnek örvendett itt Salzkammergut-ban, mert több olyan intézkedés fűződött a nevükhöz, amely hosszútávon kedvező hatást gyakorolt a helybéliek életére.
A fesztivál idején több érdekes rendezvényre is sor kerül: A legszebb kompozíciók díjazása után megválasztják a "nárcisz-királynőt". A programot színesíti még a fúvószenekarok hangversenye és a veterán autók találkozója. A szűk utcákon és tereken sétálva megkóstolhatjuk a helybéli finomságokat, vásárolhatunk a kézműves portékákból. Késő délután indulunk haza.


Utazás: autóbusszal
Részvételi díj: 8900.- Ft/fő / minimum 26 fő
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Indulás: 4:30 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.
Csatlakozási lehetőség: Andráshida, Bagod, Körmend.
Hazaérkezés: várhatóan 23 óra.
Belépő: kb. 15 euró


Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!

Az utazásra várjuk az Élhető Jövő Egyesület tagjait és családját! Éves tagdíjunk 1.200.- Ft/fő.
Részletes programunk a www.eljovo.lapunk.hu web lapon is megtalálható.
Rendkívüli élmények a Daschtein csúcsain! 2015. június 6-7.
Több napos külföldi utakSéta Ausztria legmagasabban fekvő függőhídján

Akik szeretik a lélegzetelállító panorámát és a tiszta levegőt, tartsanak velünk!
2015. június 6-7....( 2 nap/1 éj)


Dachstein-en a Sky Walk kilátó a Jégpalota és a Függőhíd, Trautenfels kastély - Strechau vára - Admonti Apátság.


A Jégpalota és az üvegpadlós Skywalk Kilátó miatt már eddig is érdemes volt a 2700 méter magasan fekvő, ausztriai Dachsteinbe látogatni. Most azonban az igazán kaland vágyók egy 100 méteres függőhídon kelhetnek át a félelmetes sziklacsúcsok között.

1. nap. A korai órákban indulunk Stájerországba.

Kisebb pihenőket tartva érkezünk Schladming környékére. Schladmingból kiépített hegyi úton autóbuszunkkal juthatunk fel Ramsau ig, majd tovább a felvonó völgymegállójához az 1700 m magasságban található Türlwandhüttéhez.
Utunkat a gleccser felvonóval folytatjuk és kényelmesen feljutunk - az UNESCO által a Természeti Világörökség részévé nyilvánított - Dachstein páratlan szépségű hegyei közé. A felvonóból kiszállva látjuk a síelők paradicsomát, ugyan is ezen a területen egész évben lehet síelni. Dachstein Sky Walk , az Alpok legkülönlegesebb kilátója!
Az Alpok erkélyének is nevezik. 2700 m. magasságban 250 m függőleges sziklán trónol a Hunerkogel tetején, padlója valódi üvegpadló, mely semmi máshoz nem hasonlítható kilátást garantál. Az ember szinte repül, az Alpok legszebb csúcsai között miközben a végtelen panorámában gyönyörködik.
A látványt fokozza a 2013. júniusban elkészült, Ausztria legmagasabban fekvő függő hídja, ahonnét páratlan kilátás nyílik az Alpokra.
A 100 méter hosszú függőhidat hat hónapon keresztül építették. A látogatókat üvegfelületek vezetik végig a mélység felett, a semmibe végződő lépcsők pedig a végtelen szabadság érzetét és az elképesztő látványt nyújtják mindazoknak, akik végig mennek a semmi felett lebegő építményen.


Miután a végtelen panorámában gyönyörködtünk, a Dachstein-i Jégpalota felé vesszük utunkat, mely a Dachstein- gleccser mélyébe vezet.
Mindezt a Dachstein hegyi állomásától csupán 5 percnyi sétával érjük el./ Egész évben megtekinthető./. A gleccser belsejében tett körút alkalmával - amelyben sok kisebb és nagyobb mélyedés is megbújik - felfedezhetünk olyan műalkotásokat is, mint a "Trónterem", a "Kristálytemplom" vagy a "Kék szalon". A lenyűgöző oszlopos főbejárat és az apró részletességgel kidolgozott díszítések osztrák-, kínai-, japán jégművészek keze munkáját dicsérik, akik hosszú időn át faragták a jeges gleccser belsejét. Több mint egy évig építették a Jégpalotát, amelynek eredményeképp egy lenyűgöző és misztikus műalkotás jött létre a jég, a fények és a hangok ötvözetéből. A "Trónterem" különösen impozáns hatást gyakorol a szemlélődőre. Itt a görög Akropolisz főbejáratát faragták ki, amelyben még a talaj is jégből van. Ezen kívül további különleges jégfigurák várnak a látogatókra. Egyes műalkotások a 700 kg súlyt is elérik. A délutáni órákban jövünk le a hegyről. Teszünk egy sétát Schladmingban, majd elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap. Ezen a napon Pürgg, Trautenfels kastély, Strechau vára és az Admonti Apátság meglátogatása nyújt felejthetetlen élményt.

Pürggben az egész falu alig néhány utca. Autóval csak a falu előtti parkolóig lehet behajtani. Takaros kis falú, tele szebbnél szebb virágokkal.
A falu története nemcsak a rómaiakig nyúlik vissza, hanem a prehisztorikus korba. Nagy volt itt a jövés-menés a népvándorlás korában, részben a sóban, részben az ércben gazdag hegyek miatt.
Két gyönyörű temploma van, amit meglátogatunk. Az alsó, a gótikus Szent György templom tele XIV-XV. századi kincsekkel, szobrokkal, felső kis harangtornyában falfestés maradványai. Különleges a templom bejárati ajtaja, melyet a gonosz ellen spirálmintázatú kovácsolt vasalással védtek. A kőből faragott egyszerű, de mély fájdalmat kifejező Piéta 1415-ből való. Konrad Zeiler, bécsi majd grazi főapát vörös márvány síremléke 1442-ből, halála évéből származik.
Ezután felsétálunk a kis Johannes kápolnába. Az egyik falát és tetejét fazsindely borítja, az oldalához kis faépületet toldottak. A kápolnában a falfestés a tizenkettedik (!!!!) század végéről származik. Az egyik leghíresebb és rejtélyesebb motívuma a freskónak a Macska-egér harcot ábrázoló részlet, mely talán egy ezópuszi mese feldolgozása. Az egyenlőtlen harc a macskák és egerek között a középkori költők és művészek szerint talán a feje tetejére fordított világ metaforája.

Ezután felkerekedünk és megnézzük a Trautenfels várát, mely az Ennstal (Enns völgye) kapuja. Lenyűgöző építészeti alkotás, festői környezetben.
Először 1261-ben állt itt vár, 1664-ben a stájer tartomány ura, Trautansdorff grófé lett, aki barokk stílusban építtette át. 1959 óta a grazi Joanneum tájmúzeuma, amely az Ennstal és az Ausseerland kultúráját hivatott bemutatni. A Tautenfels kastély gyűjteménye már az 1950-es évek óta gyűjti a régió állattani, geológiai, ásványi és néprajzi leleteit. A vár ugyan egy magaslaton áll, de mégis jól megközelíthető.

Teszünk egy kis kitérőt Strechau várához, mely Rottenmannál magasodik a völgy fölé. 2006-tól megnyitották a nyilvánosság számára, azaz látogatható. A részben román, részben gótikus erődítmény, a 16. század közepén vette fel a reneszánsz kastély stílusát.
Az olaszos udvar és a mennyezeti festmény (1579) a protestáns ima lenyűgöző bizonyítéka. Az ellenreformáció során az Admont apátság (1629) megszerezte a várat, vagyonát és jogait, ekkor épültek az istállók és az irodaház. Majd sok kézen keresztül végül az egykori tulajdonos unokája Harald Boesch megvásárolta a várkastélyt.
Nagyon sok pénzbe és energiába került a családnak, hogy helyreállítsák. A helyreállítás azóta is folyamatos, nyitott kastélyként kulturális rendezvények helyszíne is lett.
1999-ben a várkastély üzemeltetésére a család létrehozta a Boesch (magán) Alapítványt és 2006 óta látogathatóvá tették, a gyűjteményt bővítették egy veterán autó bemutatóval is.

Következő úti célunk az 1074-ben alapított Admonti Bencés Apátság. Az apátság Stájerország legrégebbi kolostora. Fekvését tekintve egy impozáns tájon, a Gesäuse Természti Park bejáratánál épült. A bencés szerzetesek egy gimnáziumot és egy idősek otthonát tartanak fenn. Fafeldolgozó üzemet működtetnek, gyógynövényeket szárítanak és természetesen fenntartják Európa legnagyobb kolostor könyvtárát.
Az apátsági könyvtár belső a barokk építészet egyik gyöngyszeme, csodálatos mennyezetfreskói Bartholomeo Altomontét dicsérik. A hetven méter hosszú, 13 méter magas terem rokokó stílusú, fehér-arannyal díszített könyvespolcai több mint százezer könyvet, ötszáz ősnyomtatványt, s ezernél is több régi kéziratot őriznek. A könyvtár ma is a kutatók rendelkezésére áll, könyvei szép szakrendben sorakoznak. Az apátságban a könyvtár mellett a Természettudományi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum gazdag gyűjteményeit is megcsodálhatjuk.
Az Apátságban tett látogatásunk után haza indulunk és az esti órákban érkezünk Zalaegerszegre.

Utazás: luxus autóbusszal.
Részvételi díj: 29.700.-Ft/fő ( minimum 38 fő ), 33.000.- Ft/fő ( min. 28 fő ), + BBP biztosítás.
Ellátás: reggeli,
Félpanziós felár: 2.300.- Ft/fő
Szolgáltatás: idegenvezetés, utaskísérés.
Indulás: 4:00 óra Zalaegerszeg, Kovács Károly tér.
Csatlakozási lehetőség: Andráshida, Bagod, Körmend.
Belépők: Jégpalotában és a Srechau kastélyban kell csak fizetnünk összesen kb 18 Euró
Megjegyzés az árhoz! Megtalálható a részletes leírásban!
Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!
A boszniai piramisok rejtélye! 2015. június 9-11. ( 3 nap/2 éj ).
Több napos külföldi utakA boszniai piramisok rejtélye!

Jajce vízesés, vízimalmok - Visokoi piramisok völgye - Sarajevó a multikultúra fellegvára - Banja Luka
2015. június 9 - 11.

Bosznia-Hercegovina nevét méltatlanul csak a több, mint 10 éve lezárult háborúval kötik össze. A békés ország számtalan, európai viszonylatban is kiemelkedő látnivalóval rendelkezik. A keleti és nyugati kereszténység és az iszlám világ egyedi keverékét változatos természeti környezetben csodálhatjuk meg.
Bosznia Hercegovinában az elmúlt évtizedben vélhetően Európa legősibb és legnagyobb piramisait tárták fel.Bár a mai napig számos kérdés merül fel a leletekkel kapcsolatban, a helyszín már most a turisták egyik legkedveltebb közép-európai célpontja, mely jelentős mértékben fellendítette a balkáni térség idegenforgalmát.1. nap:

Utazás rövid pihenőkkel az utolsó bosnyák királyok egykori székhelyére, Jajcebe.
Mindjárt szembetűnik a város fő nevezetessége Vrbas- és a Pliva-folyó összefolyásánál kialakult, 30 méter magasból alázuhogó vízesés. Romantikus hátteret a fölötte magasodó várhegy kínálja. A látvány még Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette egykoron. A részleteiben ma is álló vár a 14. század utolsó éveiben épült.
A fél tojást formázó szikla alapról a város állítólag ekkor kapta a Jajce - tojás - nevet. A vár romjai közül kiemelkedik a muzulmánok lakta településekre jellemző óratorony.
A várostól nyugati irányba indul egy kb. öt kilométer hosszú tórendszer, a Nagy és a Kis Pliva-tó, melynek befolyásához telepítették a - XVI. századból való, helyi molnárok által használt - vízimalmokat. Bűbájosan festenek a lezúduló kis vízágak között.

2. nap
Szarajevótól 30 km-re északra levő, Visoko város mellett fényképfelvételek készültek a völgyet övező felszíni formákról, s ennek alapján ma már kilenc piramisalakzatot különböztetnek meg. Ebből ötnek neve is van: a Nap (Visočica), a Hold (Plješevica), a Sárkány (Bučki gaj), a Szeretet (Četnica) piramisa, és a Föld temploma (Krstac). 2005 óta folynak intenzív feltárások, de a régész társadalom nyomására az utóbbi években már állami támogatás nélkül folyik a munka. Tény, hogy a kezdeti feltárások során a hegy tetején álló középkori erőd alatt római kori, az alatt pedig illír település nyomait találták. A feltételezett piramisok közelében talált alagútban fellelt írásos köveket több kutató is vizsgálta, melynek során a székely-magyar rovásírás 39 betűjéből eddig 21 betűt sikerült azonosítani. Más vélemények szerint a székelynek nevezett rovásírás és ahhoz hasonló jelek a Kárpát-medence tágabb környezetében már több ezer éve jelen vannak. A feliratos kövek mellett találtak egy 34000 évesnek feltételezett feliratos deszkadarabot is. További kutatást igényel, hogy a kőbe vésett feliratok és a deszkadarabok egyidősek-e, mivel ezt automatikusan nem lehet feltételezni. Az írásjelek jelenleg nem alkalmasak arra, hogy a piramisnak vélt képződmények korát megbecsüljék, vagy elméleteket állítsanak fel. A mai napig megoszlanak a vélemények a "piramisok" természetes, vagy mesterséges mivoltát illetően.
Kirándulásunk keretében megismerkedhetünk a feltárások jelenlegi eredményeivel.Utazásunk során felkeressük az ország fővárosát, Sarajevót is. Sarajevót nevezhetjük a különböző kultúrák találkozási helyének. A városképet többnyire a muzulmán mecsetek és minaretek uralják, de több helyen láthatunk katolikus, ortodox templomot és zsinagógát is.

A háború előtt Európa egyik legnyüzsgőbb és legszínesebb fővárosa volt. A város a háborús események után mára talpra állt és jelentősen megújult. A sétálóutca, a Ferhadija Sarajevó igazi központja, itt található a Gradska Trsnica vásárcsarnok, a Trg Oslobodenja park, az új szerb ortodox templom és a modern Katedrális. Ettől nem messze áll a Ferhadija mecset. A sétálóutca folytatása a Sarači, amely teraszos kávéházaival vonzza a vendégeket, a városrészt ma már újra nyüzsgő élet jellemzi. Továbbhaladva jutunk el a keleties hangulatú óvárosba, a Bascarsija-ba, amely magában foglalja a bazárt és a látnivalók, köztük az iszlám emlékek nagy részét. A legfontosabb látványosságok közé tartozik az új templomgaléria, a volt Zsidó Múzeum és a Gazi Husrev bég mecset, amely az egyik legnagyobb európai mecset. A Sarači utcának ezen a részén kezdődik az igazi bazár, az utca két oldalán végig boltok sorakoznak. A környéken áll az 1539-ben épült régi szerb templom.

3. nap: Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megcsodáljuk Banja Lukát ., Bosznia-Hercegovina második legnagyobb városát, a boszniai Szerb Köztársaság fővárosát. Banja Luka a Római katolikus és ortodox püspökség székhelye, valamint helyet ad a Banja Luka-i Egyetemnek is. Leghíresebb kulturális nevezetessége a Banski Dvor, vagyis a báni palota. A palotát 1930-ban építették Orbász Bánság bánjainak rezidenciájául. Ez az épület a város szívében, ma a nemzeti tanács épülete, de helyet kapott benne, egy képtár, egy étterem és egy koncertterem is. A főbb kulturális és politikai eseményekre mind az épületben kerül sor.
Az Orbász folyó partján fekvő Kastel vagyis vár - viszonylag rossz állapotú-, a város központjában található. Különleges hangulatot ad a város e részének.
A városnéző séta végén ? szabadidőnkben ?a Vrbas folyó partján érdemes elfogyasztani egy csevapot. A Banja Luka-i csevap ugyanis teljesen más, mint amelyet a Balkán más részein árulnak: kis hengerek helyett nagyobb lapot formálnak belőlük, ezt teszik bele a pitába és hagymát szolgálnak fel mellé.
Banja Luka tehát mindenképp érdekes színfoltja lehet ezen utazásunknak.
A késő esti órákban érkezünk Zalaegerszegre.


Utazás: kényelmes autóbusszal.
Részvételi díj, félpanzióval: 40.200.- Ft / minimum 38 fő /,42.500.- Ft / minimum 35 fő /,+ BBP biztosítás 560.- Ft/nap/fő.
Szállás: szállodában,
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas-kísérés.
Indulás: 04:00 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.
Csatlakozási lehetőség: Bak, Nagykanizsa, Letenye.
A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást és a belépők árát.
Berchtesgaden, Hitler egykori Sasfészke 2015. június 13.
Egy napos külföldi utakA panoráma lenyűgöző, az élmény fantasztikus!

Kehlsteinhaus (hitleri sasfészek) - hajózás a Königsseen - Berchtesgaden városnézés

2015. június 13.


Egész napos kirándulásra indulunk Németországba, közelebbről Berchtesgadenbe. A Berchtesgadeni-Alpok 1835 méter magas Kehlstein csúcsán található az a hegyvidéki nyaralóház, amely a német diktátor, Adolf Hitler kedvenc tartózkodási helye volt 1938 és 1945 között. A nyaralóház megépítésének szellemi atyja Martin Bormann (pártkancellária vezetőjeként birodalmi miniszter, Hitler személyi titkára) volt, aki ajándéknak szánta a náci vezérnek 50. születésnapja alkalmából. A munkálatok 1936-ban kezdődtek, először az oda vezető útvonalat építették meg Albert Speer (fegyverkezésügyi miniszter) tervei alapján. A munka 13 hónapig tartott, nem fukarkodtak sem az emberi, sem az anyagi erőforrásokkal. A 6,5 ​​kilométer hosszú szerpentines úton több alagutat is fúrtak, illetve robbantottak az 1835 méter magas Obersalzberg sziklafalába. Az építkezés költsége mintegy 30 millió birodalmi márkára rúgott. A legjobb német, osztrák és olasz szakembereket bízták meg a kivitelezéssel.


A Kehlsteinhaus-t - Martin Bormann szándéka szerint - a náci vezér csendes hegyi pihenőházaként, valamint kisebb diplomáciai fogadásokhoz tervezték használni. 1945. április 25-én brit nehézbombázók a környező épületeket földig rombolták, viszonylagos épségben csak a vendégház maradt meg. A háború után az amerikai hadsereg pihenőhelyévé vált a terület, egészen 1960-ig, mikor is hivatalosan visszaadták Bajorországnak. Azóta állagmegóvást, felújításokat végeztek rajta, éttermet és emlékhelyet alakítottak ki. A grandiózus mérnöki és kivitelezői munka mára a békés utókort szolgálja, a nyaralóház turista látványossággá szelidült. Óriási ellentmondás feszül a csodálatos helyszín és a hely szelleme között. Berchtesgaden város vezetése feledtetni igyekszik a múltat és ezt legjobb eséllyel úgy teheti, ha bemutatja páratlan természeti adottságait.
Helyi autóbusszal felkapaszkodunk a felső parkolóig, ahonnan Hitler egykori "sasfészkét" a Kehlstein csúcsot a hegy belsejében közlekedő eredeti műemlék liften lehet megközelíteni.
Az 1835 méteres magasságról csodálatos körpanoráma tárul elénk. Egy látogatás a Sasfészekben felejthetetlen élmény.


Berchtesgadentől néhány kilométerre délnyugatra, a Berchtesgadeni Nemzeti Park közepén, magasba törő sziklafalak között terül el a Königssee. A hegyek közé fjordszerűen benyúló, 8 km hosszú, 1,3 km széles tó mélysége néhol eléri a 200 métert. A Königssee Németország legtisztább vizű tava, utánpótlását főleg a felszín alatti patakokból nyeri. Ha már a legeknél tartunk, 602 méterével egyben a legmagasabban fekvő tó is.
A táj szépsége minden évszakban lenyűgözi az ide látogatót, tavasszal vízesések zúdulnak le a meredek sziklafalakon, nyáron a természet bujasága tükröződik vissza a tó vízében, ősszel ezernyi színben pompáznak a fák, télen pedig puha takaróként borítja a hó a tájat.
Sétahajózásra indulunk a meredek sziklákkal határolt, norvég fjordokra emlékeztető tavon. A sziklafalak közt a hajó megáll a tó nyugodt vizén, fenséges csend uralkodik a tájon. Ekkor a helyi idegenvezető egy rövid trombitakoncerttel töri meg a csendet, melyet a környező sziklafalak szinte változatlanul visszavernek. A rövid bemutatókat mindig hatalmas taps kíséri. Hajózásunk egyik fő attrakciója az Echowand, vagyis a visszhangfal.

Már messziről feltűnik Németország második legmagasabb hegyének, a Watzmannak sziklafalai előtt a vörös hagymakupolás templom, a St. Bartholomä, mely egyben a Königssee egyik kikötője. A katolikus zarándoktemplom és a sziget is Szent Bertalan apostolról kapta nevét, akit az alpesi gazdálkodók és tehenészek védőszentjeként tisztelnek. A templom 1134-ben épült, mai alakját a 17. század végén nyerte el. Az első zarándokok is ez idő tájt érkeztek, akik főleg a környék állattartóiból és a gazdálkodók közül kerültek ki. Azóta is minden év augusztus 24-én, Szent Bertalan szombatján zarándokok százai érkeznek a templomhoz.
A félszigeten fekvő kastély 1810-től a bajor király udvari vadászkastélyaként és nyári rezidenciájaként működött. Ma, mint kirándulóhely várja a látogatókat.


Berchtesgaden az egyik leglátványosabb fekvésű kisváros az Aache-patak völgyében. Főterén a Marktplatz-on gótikus és reneszánsz kori oromfalas polgárházakat láthatunk. A tér dísze a XIII. században épült Szent Péter és János apátsági templom és kolostor, mely részben megőrizte román kori jegyeit. 1818-ban a kolostort átépítették klasszicista stílusú királyi kastéllyá. Idegenvezetővel kísért városnéző sétára invitáljuk Önöket. Ezt követően hazaindulunk.
Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 11.900.- Ft /fő ( minimum 38 fő.) 14.700.- Ft /fő ( minimum 26 fő.)
Belépők: irányár 32 Euro
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 3:30 óra
Csatlakozási lehetőség: Bagod, Körmend,

Kattints az alsó sorban található részletekre, ott több fotót, leírást találsz a programról. Segítenek a döntésben!
Levendulaszüret Tihanyban. 2015. június 17.
Egy napos belföldi utakLevendula Fesztivál és gyalogtúra a Tihanyi-félszigeten!

Tihanyi-félszigeten Levendula Fesztivál - gyalogtúra a geológia gyöngyszemei közt - Tihanyi Apátság - első nyelvi emlékünk az Alapító levél.

Szemezgetés hazai értékeik között és nem utolsó sorban egészségmegőrző program.....2015. június 17.


Tihany neve mára már szorosan összefonódik a levenduláéval. A félsziget fél-mediterrán klímájának, azaz a kiemelten magas napsütéses órák, és alacsony csapadékmennyiség kombinációjának köszönhetően kiválóan megfelel a gyógynövények termesztéséhez. Az itteni levendula telepítésének története majd száz évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ekkor kezdődött meg a településen hazánk első ipari célú termesztés céljából létrehozott levendulaültetvényének kialakítása. A tövek egyenesen a levendulatermesztés őshazájából, Franciaországból érkeztek.
A levendula aratása összekapcsolódik az évente júniusban megszervezett Tihanyi Levendula Fesztivál nevű rendezvénysorozattal.A rendezvényt vásár és a levendula felhasználását bemutató előadások kísérik, továbbá különleges, levendulás ételek kóstolására is van lehetőség. A félszigeten kirándulva több helyen találunk még ma is vad, műveletlen őslevendulás mezőket. Ezek közül a legnagyobb az Apáti-hegy lábánál fekszik. Amennyiben többet szeretnétek megtudni a Tihanyi-félszigetről, ellátogatunk a szimbolikus lila növényről elnevezett Levendula Házba. A Belső-tó partján létesült bemutatóhely célja a Tihanyi-félsziget kialakulásának és látnivalóinak megismertetése. Az épület egyik attrakciója a Belső-tó nádasába vezető fa pallósora, de ha itt vagyunk, akár egy igazi vulkán gyomrába is besétálhattok.
A kirakodóvásár és a kulturális programok mellett a nemzeti park szakemberei gyalogtúrákat szerveznek, amelyek közül a legizgalmasabbnak ígérkező kirándulás az öreg levendulásba vezet.
A fesztivál névadó növénye többféle formában megtalálható lesz a forgatagban: lekvárként, szépítőszerként, házi sör aromájaként lehet majd kipróbálni

Fakultatív programként gyalogtúrára invitálunk benneteket a Lóczy-tanösvény mentén. A kondíciód karbantartása csak egyik hozadéka a túrának, a másik hogy megismerheted a környék - majd minden - jeles helyét. A félsziget egyetlen geológiai múzeum, ahol a valaha volt vulkánosság és a vulkáni utóműködés, valamint a pannonkori üledéknyomok lépten-nyomon megtalálhatók. Talán a legszebb a Tihany falutól nyugatra található gejzírmező, amit az időszakos gejzírek forró vize által kioldott forrásmészkő és a kicsapódott kovasav képez. A mintegy másfélszáz gejzírkúp közül a legnagyobb az Aranyház, ami nevét a rajta megtelepedett sárgazuzmó-telepekről kapta. De ne vágjunk a dolgok elébe.
A túra kiindulópontja a Sajkod melletti Apáti-templomromnál van, innen az Apáti-hegyen, a Nyereg-hegyen és a Csúcs-hegyen keresztül a Szarkádi-erdőbe, majd a gejzírmező és az Aranyház érintésével az ősközségbe vezet. Onnan a Kiserdő - Óvár - Barátlakások útvonalon a tihanyi hajóállomásra visz.
A tanösvényen 7 megállót alakítottak ki, ezek egy-egy nevezetességhez kötődnek.

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 3.500.- Ft /fő ( minimum 38 fő.) 4.500.-Ft/fő ( minimum 26 fő.)
Belépők: később pontosítjuk.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 07:00 óra
Az utazásra várjuk az Élhető Jövő Egyesület tagjait és családját! Éves tagdíjunk 1.200.- Ft/fő.
Részletes programunk a www.eljovo.lapunk.hu web lapon is megtalálható.Ötscher Graben Ausztria Grand Canyonja. 2015. június 27.
Egy napos külföldi utak

Ötscher Graben Ausztria Grand Canyonja.... 2015. június 27.

Egészség megörző program.


Látványos, könnyen teljesíthető, akár családoknak is ajánlott szurdoktúrára hívjuk a természetet, zúgó vízeséseket, kristálytiszta patakokat kedvelő vándorokat. Aki szeretne eltölteni egy tavaszi napot csodaszép hegyi környezetben jelentkezzen és tartson velünk.

A közel 2000 méter magas Ötscher meredek sziklafalai monumentális háttérként, lenyűgözően hatnak az Ötscher patak által kivájt kanyonban.
Ötscher Gräben vagy ahogy gyakran emlegetik, az "Osztrák Grand Canyon" Ausztria egyik lenyűgöző természeti csodája. Mariazell közelében az Ötscher-Tormauer Nemzetiparkban található. 2011-ben Österreichische Alpenverein és a Österreichs Wanderdörfer egyesületek által kiírt túraútvonalak versenyén Ötschergräben-t választották a legszebb osztrák kirándulóhelynek, így jogosan illeti meg az "Ausztria legszebb szurdokvölgye" cím is.
Az Ötscher-patak vájta szurdokban 12 km-en hosszan fut egy jól kiépített turistaútvonal. Az ösvény hol a szurdok bal, hol a jobb oldalán vezet, fahidakkal, fapallokkal, sziklába vájt alagutakkal tarkítva, miközben lábunk alatt a kristálytiszta fehér habbal zúgó patak csobog, körülöttünk pedig a több tíz méter magas sziklafalakról lezúduló kisebb-nagyobb vízesések garantálják a szemkápráztató látványt. A vadregényes környezet garantáltan felejthetetlen élményt jelent mindenkinek, aki ellátogat ide.
Tehát kalandra fel, irány a természet egy valóban varázslatos szeglete!


Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 7.850.- Ft/fő/ minimum 28 fő /.
Belépők, vonatjegy: 7 Euró
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 6:00 óra
Várható visszaérkezés: 22 - 23 óra.
Csatlakozási lehetőség:

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!

Az utazásra várjuk az Élhető Jövő Egyesület tagjait és családját! Éves tagdíjunk 1.200.- Ft/fő.
Részletes programunk a www.eljovo.lapunk.hu web lapon is megtalálható.
Körutazás és felejthetetlen nyaralás a francia Riviérán 2015. június 19-28
Több napos külföldi utak
Francia Riviera

/Menton, Antibes, Monaco, Monte Carlo, Cannes, Nizza, Grasse Parfümgyár, St Paul de Vence, Verdon kanyon/

Nyaralj velünk Európa egyik legszebb részén, a Francia Riviérán! Nizza, Cannes, Monte Carlo, az élet napos oldalát jelenti már vagy kétszáz éve. Ha szeretnéd látni az azúrkék tengert, az ezüstösen zöldellő olajfákat vagy a napsárga és terrakotta színű házakat, a ligur és dél-francia piacok színkavalkádját, ezt az utat élvezni fogod.
Halottál már a Verdon-kanyonról? Na ennek semmi köze sincs a riviérához....ha csak nem annyi, hogy erről is csak szuper lativuszokban lehet beszélni. A Verdon folyó 800 méter mély szurdokához megyünk, hát mit mondjak....átlag magyar szemének nem mindennapi látvány lesz.
Programunk azoknak szól, akik a pihenés és strandolás mellett kulturális és természeti látványosságokkal is szeretnének megismerkedni.

Ellátogatunk Monacóba, a világ második legkisebb és legsűrűbben lakott államába, valamint megnézzük hogyan élnek a legtehetősebbek Monte-Carlóban.
Sétálunk, fürdünk a világ leghíresebb strandjain, élvezzük a napsütést a Riviéra fővárosában, Nizzában. Felfedezzük a filmfesztiválok városát Cannes-t, hajókiránduláson veszünk részt az azurkék tengeren. Megcsodálhatjuk " Európa Grand kanyonját" a Verdon folyó szurdok völgyét.

A Riviéra nem pusztán tájegység, ez bizony életérzés!


1. nap:
Utazás rövid pihenőkkel, az éjszakát a buszon töltjük.


2 nap:
"La Perle de la France", vagyis Franciaország gyöngyszeme, hirdeti a felirat a város határában lévő üdvözlő táblán. És valóban. Menton a zöldellő, buja parkjaival, múlt századi épületeivel a város főtere körül, az óváros aprócska, öreg házaival, messziről látható templomával, tengerpartjával tényleg megfelel ennek a becenévnek. Történelmi emlékei közül leghíresebb a barokk Saint Michel-Archange bazilika, melyet 1619-ben egy genovai építész tervezett. Jean Cocteau Múzeumot a kikötőben lévő 17. századi bástyában, a Bastionban alakították ki. A neves író, költő, filmrendező és zeneszerző sok időt töltött Mentonban, a városháza freskósorozatának megalkotására is őt kérték fel.
A leghíresebb esemény, mely a világ minden tájáról ide vonzza az utazókat, a februárban megrendezendő Citromfesztivál. A város központi terét ekkor lezárják, citromból és narancsból épített szobor kompozíciók ejtik ámulatba a turistákat. Minden évben más téma köré rendezik a fesztivált. A mentoni citrom és narancs íze - zamata országszerte nagy hírnévnek örvend, innen a rendezvény eredete.


3. nap: Cannes az egész világon ismert város, hiszen mintegy két évszázada vendégül látja a híres Cannes-i Filmfesztivál sztárjait. Mindezek ellenére meg tudta őrizni a gyökereit, a tradícióit és igazán autentikus tengerparti hangulatát is.
A kikötő és az óváros dombja, Cannes bölcsője. Felfedezéséhez a sikátorokon keresztül megmásszuk a domboldalt. Megnézzük a városfalat, a 11. századi őrtornyát és a késő gótikus Notre-Dame templomot. A kikötő legrégebbi része az 1830-as években épült.
A Croisette sugárutat pálmafák övezik, gyalogos sétánkban útba ejtve láthatjuk a Carlton, a Martinez vagy a Majestic luxuspalotákat.
A Chemin des Étoiles sugárúton rendezők, színészek és más híres filmsztárok hagyják kézjegyüket és aláírásukat az utókor számára.
A híres Festivál és Kongresszusi Palota otthont ad - többek között - Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválnak, mely a világ legismertebb és legnagyobb presztízsértékkel bíró filmfesztiválja. Minden év májusának második felében a legrangosabb filmek itt versenyeznek fesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért.
Az élületet először 1947-ben készült el, majd 1979-ben a korábbi Casino Municipal helyére építették újjá. Összesen 44000 négyzetméteres kiállítóterülettel és 15 előadóteremmel rendelkezik. Évente több, mint 50 nemzetközi szakmai eseményt rendeznek itt.


4. nap:
Monaco hercegsége egy kis városállam, a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia riviérán. Egyedül Franciaországgal határos. Területe, amely szinte csak Monaco városából áll, a világ legsűrűbben lakott országa. Monaco adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára. 1292 óta a Grimaldi-ház uralkodik a hercegségben.
A Hercegi Palota építése 1215-ben kezdődött, eredetileg erődítményként szolgált. A főbejárat két oldalán a hercegi család címerének színével díszített őrbódék állnak a testőrök számára. Minden nap délben megtekinthetjük a látványos őrségváltást. A díszudvarról márványlépcső vezet fel a Héraklész-galériára, amely a palota látogatható része. A Grimaldi hercegek dicsőségét hirdeti a legfontosabb helyiség, a trónterem. A Hercegi Palotához már csak a csodás kilátás miatt is érdemes felmenni. A monacoi katedrális neoromán stílusban épült, itt található több korábbi monacoi herceg sírja.

A Monte Carlo Casino épülete 1862-ben lett a szerencsejáték otthona. A párizsi Operaház világhírű építésze Charles Garnier tervezte. Tulajdonosa egy francia üzletember Francois Blanc volt, aki bővítette és szépítette a kaszinót.
Albert Monacoi nagyherceg felismerte, hogy Monaco klímája rendkívül alkalmas a különböző tropikus növények meghonosítására, ezt bemutatandó nyílt meg 1933-ban a Botanikus kert (Jardin Exotique de Monaco). A viszonylag kis területen nem csak a Földközi-tenger térségének jellemző növényeit mutatják be, hanem összegyűjtötték az afrikai növényeket, a tropikus klíma flórájának jellegzetességeit. A Botanikus kertben számos kaktuszféle található, virágzik az orchidea, az aloé, magasba tör a bambusz, a sokféle pálma.


5. nap:
Nizza a Francia Riviéra fővárosa.
A Szent Miklós orosz ortodox katedrális, nem tévedés egy orosz ortodox katedrális található a francia városban, Nizzában . Imaházként működik a Moszkvai Patriarchátus felügyelete alatt, Franciaországban nemzeti emlékműként tartják nyilván. Ez a legnagyobb orosz ortodox katedrális Nyugat-Európában. A katedrálist 1912-ben nyitották meg, II. Miklós cár közbenjárására.
Marc Chagall múzeumot - még a művész életében - 1973-ban avatták fel a kulturális miniszter, André Malraux védnökségével. A múzeum ad otthont, Chagall - 1974 - 75-ben befejezett 43 litogaráfiájának, melyek Homérosz "Odüsszeusz" című művét illusztrálják.
A Nagyboldogasszony katedrális 1650 - 1699 között, neobarokk stílusban épült.
A Promenade des Anglais sétány és 7 km hosszú strandja mára Nizza jelképévé vált, amely a futók, a kerékpározók és a sétálók találkahelye. Nálunk sem futócipő, sem kerékpár nem lesz, de lesz fürdőruha. Így a délutáni program adja magát, fürdés az azúrkék vízben, a világ egyik leghíresebb strandján.


6. nap:
Saint Paul de Vence festői szépségű falu Franciaország délkeleti részén, Provenc - Alpes - Côte d - Azur régióban fekszik. A Francia Riviéra egyik legidősebb középkori települése. A festői szépségű nagyjából 3400 fős település híres múzeumairól és művészeti galériáiról. Több neves művész is élt itt; többek közt Marc Chaggal is Saint Paul de Vence lakója volt.
A 12-14. századi őrtorony Saint Paul de Vence legrégebbi építménye. A Chapelle des Pénitents Blancs kápolnát Folon művei díszítik. A Piac tér hatalmas szökőkútjánál (1850) mindenki szívesen megáll egy kis felfrissülés végett. Az Eglise Collégiale templomot többször átépítették, de megőrizte román stílusú kórusát, 17. századi elrendezését és gazdag barokk díszítésű oldalsó kápolnáit.

Antibes-t nevezhetnénk, "Joie de Vivre" az életörömök városának Picasso képe szerint .
Antibest még a görögök alapították egy szélvédett öbölben 400 évvel Krisztus születése előtt. Antipolisnak nevezték, amelynek jelentése "a szembenfekvŐ város". (Korzikából nézve) A város végig nagy jelentőséggel bírt a történelem folyamán. A római időkben templomokat, fürdőket, egy diadalívet és nagy terjedelmű védelmi berendezéseket építettek. A II. évszázadban a városból püspöki székhely lesz, Antiboulnak nevezi magát. A francia királyok is tudatában voltak hadászati jelentőségének és 1794-ben Bonaparte is Antibesben lakott.
Antibes, a fallal körülvett tengerparti város megőrizte kulturális javait és autenticitását. Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, provinciális piaca, kulturális látnivalói (a Fort Carré a 16. századból, a katedrális, számos múzeuma, köztük a Picasso múzeum) azok, melyekért egy dél-franciaországi nyaralás egyik legideálisabb célállomásaként választottuk.
A város és szép környéke, valamint kellemes klímája sok festőművészt és írót ihletett meg. 1940-ben hat hónapon keresztül itt élt és alkotott Pablo Picasso, műveit a városnak ajándékozta. Lakóháza ma Picasso Múzeum, mely az egyik legjobb Picasso gyűjteménnyel dicsekedhet.

7. nap:
Mintegy órás utazást követően eljutunk a nagy Grasse-i Fragonard - Parfümgyárba és Múzeumba. A látogatók itt ízelítőt kapnak a parfümök és illatszerek gyártásának folyamatából, betekintést nyerhetünk, hogyan is készülnek ezek a remekművek. Aki még nem járt ilyen helyen és szereti a parfümöt, annak óriási élmény. Helyi idegenvezetők viszik körbe a vendégeket és kommentálják a látottakat. Részletes összefoglalót kapunk a világ különböző részeiről hozott, válogatott összetevőkről. Megszagolhatjuk a kis tégelyekben kihelyezett tiszta összetevőket, mint pl.: citrom, fahéj, alma, vanília és még sorolhatnám. A cég parfümökön kívül szappanokat, krémeket, tusfürdőket is gyárt. A részletes ismertető után bevezetnek bennünket abba a terembe, ahol minden terméket meg lehet fogni, nézni és főképpen szagolni, majd pedig megvásárolni.A Franciaországban, a festői Provence-ban található az európai Grand Canyonként is emlegetett Verdon-kanyon. A Les Gorges du Verdon, vagyis a Verdon-szurdok Franciaország egyik legszebb természeti látványossága. Ez Európa legnagyobb szurdoka. A szurdokot a Verdon-folyó alakított ki az évmilliók során. Az egyes helyeken 800 méter mély kanyonban, 21 kilométeren át kanyarog a Verdon-folyó, míg el nem éri a mesterségesen kialakított Lac de Sainte-Croix nevű tavat. A szurdok létrejötte annak köszönhető, hogy a víz mintegy 25 millió év alatt erodálta a mészkövet. 1997-ben ezen kivételesen gyönyörű vidék megóvására jött létre a Parc Natural Régional du Verdon.
A lélegzetelállító látvány csak az egyik jutalma a túristának, aki ide látogat. A Verdon-folyó, a vízisportok (kajak, kenu) kedvelőinek paradicsoma, a meredek mészkő oldalfalakat pedig a sziklamászók veszik birtokba. Hát ezt az élményt szeretnénk megosztani vendégeinkkel.Utazás: Luxus autóbusszal.
Részvételi díj: .-Ft/fő 75.000.- Ft/fő (minimum 40 fő ) 79.800.- Ft/fő ( min. 36 fő )
Szállás: 4 személyes lakó-autóban
Ellátás: önellátás
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas-kísérés.
Indulás: 2015. június 19. péntek 19:30 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.
Csatlakozási lehetőség: Gellénháza, Lenti.
Biztosítás: Külön kérésre csoportos ( min. 10 fő esetén ) betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás /kb. 560.-Ft/fő/ áron köthető.
A részvételi díjból 20.000.- Ft előleg fizetendő legkésőbb 2014. nov. 15-ig.
Jelentkezés határideje: 2014. nov. 15.

Az előlet befizetésével az autóbuszon rendelkezésre álló szabad helyekből lehet választani.
A részvételi díjból 2015. február 28-ig további 20.000.-Ft/fő/ , majd a fennmaradó összeg befizetési határideje: 2015. május 15.


Egyéb tájékoztatás:

1.Szállásunk Campingben, lakóautóban lesz.
A camping minden komforttal felszerelt: úszómedence, gyermek medence, futball pálya, pimpong asztal ....stb. Élelmiszerbolt, étterem, Bar, Disco Pizzeria, nyilvános telefonok, internet valamint széf bérlési lehetőség, mosoda található a területén.
Egy lakókocsi 4 személyes / 2 db 2 ágyas szoba, 1 nappali benne egy felszerelt konyhasarokkal, hűtőszekrénnyel valamint mosdó, zuhanyzó,wc./

2. Érkezéskor lakókocsinként 100 Euró kauciót kell fizetni készpénzben, ami távozáskor természetesen visszajár, ha mindent tisztán és épségben átadunk.
Mivel az autóbusz nem tud a lakókocsik közelébe menni, így lehetőség van a csomagokat beszállíttatni a parkolótól a kemping területére. Ennek díja 10 - 15 Euró lakókocsinként. Ebben a visszaszállítás díja is benne van.

3.Takaró, párna van, ágynemű-huzatot, lepedőt hozni kell.

4. A napok sorrendje (3-8. nap) a nyitva tartások és az időjárás függvényében felcserélődhet.

5. Belépődíjak:
Az árak tájékoztató jellegűek!
Városnézés dottóval kb.: 18,5 Euró / 2 alkalomra /
Hajókirándulás 14 Euró
Monaco - Kaktusz kert: felnőtt 6 Euró, gyermek 3 Euró
Monaco - Óceanográfiai Múzeum felnőtt 15,50 Euró, diák 8 Euró
Fakultatív : Antibes Marineland: felnőtt 35 Euró gyermek 17 Euró

Az utazásra várjuk az Élhető Jövőért Egyesület tagjait! Éves tagdíjunk 1.200.- Ft/fő./

Jelentkezés:
06/ 20- 9815934 dr Pószáné Róka Katalin / Élhető Jövőért Egyesület Elnöke / Zalaegerszeg.

Kattints a részletekre, ott több képet találsz a programról. Segítenek a döntésben!


Az utazásra várjuk az Élhető Jövő Egyesület tagjait és családját! Éves tagdíjunk 1.200.- Ft/fő.
Részletes programunk a www.eljovo.lapunk.hu web lapon is megtalálható.Myrafalle vízesés és Steinwandklamm szurdok túra. 2015. júl 04.
Egy napos külföldi utak


Myrafalle vízesés és Steinwandklamm szurdok túra
2015. július 04.


Myrafalle vízeséshez és Steinwandklamm szurdokhoz indulunk, amely Alsó-Ausztriában, Bécstől nem messze található.
Nem mindennapi kaland az átkelés Steinwandklamm-on, amely Alsó-Ausztria legvadabb szurdokai közé tartozik.Három- három és fél órás utazással érjük el az Alsó-Ausztria egyik legszebb és leghíresebb vízeséséhez vezető túra kiindulópontját. A Myra patak folyását követve kezdjük vadregényes túránkat. Jól kiépített és könnyen járható úton haladunk egy szurdok gyomrában, hol a patak bal, hol pedig a jobb oldalán haladva gyorsan elérjük az első meseszép vízeséseket és szikalmedencéket. Miután kigyönyörködtük magunkat a magasról zúgó víz látványában, egy meredek, kaptatós, de biztonságos útvonalon felkapaszkodunk a már messziről megcsodált sziklafok, a Hausstein csúcsára is.

Innen leereszkedve egy erdei úton túrázunk tovább Alsó-Ausztria egyik legszebb, vadregényes szurdokvölgyéhez, a Steinwandklamm-hoz. A szurdokban folyó patak mentén folytatjuk a túránkat, lépcsők és létrák segítségével kapaszkodva egyre feljebb a hatalmas sziklafalak között.

A túra csúcspontját kétségtelenül az a közel 20 méteres vaslétra jelenti, melyen át a Wildschützenloch apró barlangjához jutunk. Az izgalom garantált! (Akik esetleg ettől a létrától megrettennek, azok számára kerülőút lehetséges!)

Kitartó emelkedés után végül elérjük a Türkenloch-ot, egy másik barlangot, melyen keresztülvisz az utunk. Befelé egyre sötétebb lesz, de nem kell megijedni, nem zsákutca. Miután újra kiértünk a fénybe, a sziklafal mentén még felmászhatunk a szikla tetejére, ahol véget ér a szurdok. Innen rövid séta csak a közeli vadászfogadó, ahol egy meleg leves, avagy jól megérdemelt bécsi szeletek, és kupa sörök mellett próbálunk megnyugodni. Végül a már ismerős úton térünk vissza buszunkhoz, majd hazaindulunk. Érkezés Zalaegerszegre
(Menetidő: 5-6 óra, táv: 13 kilométer, szint: 500 méter fel / 500 méter lel)


Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas kísérés
Részvételi díj: 5.800.- Ft/fő ( min. 38 fö) 6.850.- Ft/fő ( min 26 fő)
Várható belépő: 5 Euró kb /fő
BBP biztosítás: 630.- Ft/nap/fő
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 07:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Egervár, Vasvár, Sárvár.
Részvételi díj nem tartalmazza a BBP biztosítás díját és a belépők árát!
A Menny és Pokol kilátója az Alpspitz kilátó. 2015. július 11-12.
Több napos külföldi utak


Alpesi varázslat!


AlpspiX kilátó a Bajor Alpokban


Az óriás X 2050 méterről tekint le a völgybe - Garmisch-Pártenkirchen az Alpspitz gyöngyszeme - Linderhof-i kastély - Oberammergau

2015. július 11 - 12.1. nap
Utunk első állomása Németország legmagasabb hegyéhez, a Garmisch-Partenkirchen közelében fekvő Zugspitze-hez (2962 méter) vezet. A közel 3000 méter magas csúcssal büszkélkedő Alpspitze újabb látványossággal bővült a közelmúltban. A most átadott, a hegy alsó részén megépített speciális X-alakú kilátó 13 méterre nyúlik be az 1000 méteres völgy fölé, de ne vágjunk a dolgok elébe először jussunk fel a hegyre.
Invitáljuk vendégeinket a Garmisch-Classic körútra , melynek kiindulópontja a 2050 m magas Osterfelderkopfra közlekedő Alpspitzbahn. A körút összetétele: felvonóval 2.050 méterig, megnézzük az X kilátót - felvonóval leereszkedünk 1700 méterre, innen indulnak a gyalogtúra útvonalak, 30 perces gyaloglás a Kreuzeckbahnig - itt lazítás, pihenés, majd fogaskerekűvel leereszkedünk Garmisch-Partenkirchen-be. Vágjunk neki. A Waxenstein lenyűgöző sziklaormaira, a hatalmas Alpspitz északi falra, és a vadregényes Höllental szurdokra nyíló kilátásnak köszönhetően már a felvonóval tett út is felejthetetlen élmény. A hegyi állomás fölött található a - csaknem 1000 méterre a szakadék fölé nyúló - látványos AlpspiX kilátó, melyről körültekinteni egyszerre hátborzongató és magasztos érzés. Az adrenalinszint fokozása érdekében a konzol átlátszó, törhetetlen üvegben végződik, amely tökéletes rálátást enged a 2962 méteres Zugspitze-re. A 13 méteres konzol 3 métert emelkedik, illetve süllyed. Dieter Wallmann bécsi építész tervei szerint ezer méteres meredély felett vezet az út a semmibe. Az x alakban tervezett két út közül az egyik fel ("a mennybe"), a másik lefelé ("a pokolba") vezet. Hogy a legcsodálatosabb tájakban gyönyörködhessünk, gyakran le kell győznünk tériszonyunkat és szembe kell néznünk egy igazi kihívással. Ide megéri felkapaszkodni, hiszen az elénk táruló látvány magáért beszél! A hegyek szerelmeseinek is egy kicsit gyorsabban ver a szíve, mert a hely festői szépsége és a változatos hegyi táj elkápráztató. Minden korosztály számára ajánlani tudjuk ezt az utazást, gyermekes családoknak és lelkes idősebb túrázóknak egyaránt.
A kilátás fantasztikus, de tovább kell indulnunk. A körút a Hochalmbahn felvonóval folytatódik, mely 1.700 méterre visz le. Innen gyalogosan folytatjuk az utunkat. A Hochalm állomástól 30 perces, jól kiépített gyalogutak visznek a Kreuzeckbahnig. Útközben megcsodálhatjuk a Dreitorspitze, a Musterstein és a Wetterstein óriási sziklavonulatait. A Garmisch-Classic körút gyalog megtehető része a Kreuzeckbahn felső állomásánál ér véget. A Kreuzeckbahn alsó végállomásánál a nyárias hangulattal hívogató Kandahar kávézó és bár vár bennünket, mielőtt az óránként közlekedő fogaskerekűvel visszatérnénk Garmisch-Partenkirchen központjába.A délutáni órákban megnézzük Garmisch-Partenkirchen városát, amely a Felső-Bajorország régióban, 700-710 m tengerszint feletti magasságban található. A közelében van Németország legmagasabb hegycsúcsa, a Zugspitze (2962 méter). A város két korábbi település egyesítésével jött létre. A nyugati Garmisch-on folyik át a Loisach folyó, a keleti Partenkirchen-en a Partnach patak.
Partenkirchent először az i. szerinti 15-ben említik, mint a római kori Partanum városát, amely a Velence-Augsburg kereskedelmi út mentén feküdt. A város mai főutcája, a Ludwigstrasse az eredeti római utat követi. Garmisch-t a 9. században említik először Germaneskau néven.
Garmischt és Partenkirchent 1935-ben egyesítették Hitler parancsára, az 1936. évi téli olimpiai játékok miatt. A két város lakói még ma is szeretik megkülönböztetni egymástól magukat, a partenkircheniek egyenesen sérelmezik, amikor - főleg a külföldiek - csak Garmisch-ként emlegetik a települést. A külső szemlélő számára feltűnhet, hogy Partenkirchen régiesebb, míg Garmisch modernebb hangulatú és kinézetű.
A látnivalók közül kiemelkedő jelentőségű Garmisch régi, gótikus eredetű plébániatemploma a XIV-XV. századi freskókkal, Richard Strauss villája, ami Salome c. operájának honoráriumából épült, a Huszárhoz címzett régi vendégfogadó épülete, vagy a girbegurba Promenadstrasse. A két település egyesítése után emelték a külső falfestményekkel díszített városházát és számos további épületet Partenkirchen városrészben. Ekkor épült az olimpiai helyszínek közül a kor stílusjegyeit magán viselő, ma is használatban levő patkó alakú síugró aréna és a műjégpálya Ez utóbbi már nem az eredeti formájában látható, mert az 1930-as évek végén kibővítették, és a 60-as években tetőt kapott. A városban tett kiadós sétát követően az ausztriai Seefeld-i szállásunkra megyünk.


2. nap
A mai napunkat a Linderhof-i kastélyban kezdjük. Bajor Lajos az 1880-as években szinte teljesen visszavonult a közélettől és csak szenvedélyeinek élt, a zenének valamint rendkívüli érdeklődést mutatott az építkezések iránt. Ez nem is meglepő, hiszen nagyapja és apja is jelentősen átépítette Münchent és a hohenschwangaui kastélyt, ahol Lajos gyermekkorát töltötte. Vagyonokat költött megálmodott kastélyaira, azonban amikor Bajorország 1880-ban már a 10 millió márkás adósságnál tartott, miniszterei nem adtak neki több pénzt, pedig ő még további 20 milliót szeretett volna. Először fenyegetőzött, hogy elhagyja Bajorországot, de ez nem hatott a miniszterekre. Ekkor úgy döntött, kölcsönkér, és elkezdte körüljárni Európa uralkodói udvarait. Járt az Orléans-i ház tagjainál és a Rotschildoknál is, a hitel fedezeteként pedig bajor birtokait ajánlotta fel.
Linderhof kastélya Oberammergau közelében épült fel, egy csodálatos park közepén. XIV. Lajos tiszteletére épült, akit Bajor Lajos a királyok közül a leginkább tisztelt. A kastély ebédlőjében egy hatalmas asztal áll, amit az egyik fogás végeztével le lehetett engedni, hogy az újonnan terített asztal a föld alól bukkanhasson elő és így a királynak ne kelljen érintkeznie a szolgáival. A kastély másik érdekessége, hogy csupán egy hálószoba található benne. Tükörtermében, ha a megfelelő helyre állunk, végtelen folyosókat látunk magunk előtt, ami a tervezők leleményét dicséri. Tartozik hozzá egy Vénusz-templom, egy marokkói és egy mór kerti lak (melyben egy páva alakú trón is található), amiket Lajos azután építtetett, hogy meglátogatta az 1867-es párizsi világkiállítást. A kastélyt 1874 és 1878 között építették a rokokó jegyében, Christian Jank díszlettervező részvételével.Lindenrhof rokokó pompája és díszkertje miután lenyűgözött bennünket továbbutazás Oberammergauba a bűbájos kis bajor településre. .

Oberammergau festett házairól és passiójátékáról híres.A legjellegzetesebb bajor alpesi városkában gyönyörködhetünk a festett polgárházakban. A harmincéves háború idején (1618?1648) egy pestisjárvány tizedelte a település lakosságát. A kétségbeesett emberek megfogadták, hogy ha nem hal ki a település, minden tizedik évben színpadra állítják Krisztus passiójának történetét. Mivel ezután nem történt több haláleset, tízévenként látható a híres előadás a passiószínházban. A létesítményben bemutatják a passiójáték történetét és a jelmezeket is. A passiójátékban 2300 ember vesz részt. A falu lakói adják elő, akik a díszleteket és a jelmezeket is maguk készítik, sőt zenét is helyben komponálják, immár 376 éve. Ők csak helyiek vagy olyanok lehetnek, akik már legalább 20 éve a településen élnek. Érde?kesség, hogy az előadások előtt kb. másfél évvel plakátokat helyeznek ki a településen, amelyben felszólítják a résztvevőket, hogy ne vágassák le a hajukat (a férfiak a bajuszukat, szakállukat sem), hogy az előadásra korhű arcszőrzettel és hajhosszal rendelkezzenek.
Sétálunk a településen, felmegyünk a dombon álló, temetőkerttel körülvett Peter-Paul templomba

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas kísérés
Szállás: 2-3 ágyas szobákban.
Részvételi díj félpanzióval : 34.600- Ft/fő / minimum 38 fő /,
Egyágyas felár: 4000.- Ft/fő
Várható belépő: kb 35 Euró/fő
BBP biztosítás: 660.- Ft/nap/fő
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 04:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Egervár, Vasvár, Sárvár.


Oldal: 1 / 3 1 2 3 >
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.

254,998 látogató

Powered by PHP-Fusion copyright © 2003-2006 by Nick Jones.
Released as free software under the terms of the GNU/GPL license.