Főoldal / Utazási ajánlatok · Utazási kategóriák · Hasznos Információk · Kapcsolat · Galéria · Keresés · Link beküldése · Kép beküldése 2015.11.29
Navigáció
Főoldal / Utazási ajánlatok
Utazási kategóriák
Hasznos Információk
Kapcsolat
Galéria
Keresés
Link beküldése
Kép beküldése
Üdvözlet
Üdvözöljük cégünk honlapján!


Autobuszaink


Szolgáltatásaink
  • Belföldi és nemzetközi autóbuszos személyszállítás, segítünk a tervezésben és megvalósítjuk elgondolásait.
  • Vállaljuk dolgozóinak szállítását, megtervezzük az Ön számára legkedvezőbb menetvonalakat és eljutási időket.
  • Vállaljuk iskolajáratok megtervezését és lebonyolítását.
  • Segítünk megtervezni és lebonyolítjuk munkahelyi közösségek autóbuszos kirándulását.
  • Sportegyesületek, nyugdíjas klubok, zarándok csoportok személyszállítása.
  • Esküvők, családi ünnepségek, baráti összejövetelek személyszállításának lebonyolítása.
  • Autóbuszaink kapacitásának széles skálájával állunk rendelkezésére (20 fős, 30 fős, 47 fős).
  • Kérje részletes árajánlatunkat!
Rólunk
Autóbusz eladás és vásárlás (Buses for sale)

Továbbiakban azokat az utakat ismertetjük, melyeknek személyszállításával cégünket bízták meg.

Látni szeretnéd legfrissebb ajánlatainkat? Jelentkezz be!
Még nincs azonosítód? Regisztrálj a honlapon.
A teljes kínálatunkat csak regisztrált tagjaink láthatják.
Nyugat - Mediterrán hajóút, 2016 május.
Több napos külföldi utak


Előzetes tájékoztató az Adria Tours Utazási Iroda 2016. májusára tervezett Nyugat - Mediterrán hajóútjairól.

A 8 napos hajóutunk várhatóan 2016 május 7. és 17. közti időszakra esik.
Kedves leendő Vendégeink az alábbi öt hajóutat szeretnénk figyelmetekbe ajánlani. Ezekből Irodánk egy későbbi időpontban kiválasztja a tartalmas programmal bíró, ugyanakkor kedvező árfekvésű utat. Igyekszünk kihasználni a hajós társaságok akcióit. 2015 november 20-ig. várjuk vendégeink előzetes és kötelezettség nélküli jelentkezését az Adria Tours Zalaegerszegi Irodájába:
- Személyesen Zalaegerszeg, Kossuth út 52/a, első emelet 3.
- E-mailben: zalaegerszeg@adriatours.hu
- Telefonon 0036-209815934.

Mivel az út kiválasztása később történik az előzetes jelentkezéskor a név és telefon elérhetőséget kérjük megadni, hogy haladéktalanul értesíteni tudjunk benneteket a kiválasztott útról, a végső döntés meghozása érdekében. Abban a 3 napba ameddig az akció tart, rendelkeznünk kell az utazni szándékozó adataival, amelyek feltétlenül szükségesek a foglaláshoz (név lakcím, útlevél szám, telefonszám/ valamint kb. 200 Euró előleg.)

Irányár:
- Euróban fizetendő 385.-Euro + 120.-Euro kikötői illeték.
- Forintban fizetendő 30000.-Ft.
Az irányár tartalmazza autóbusszal a kikötőbe (Genova) és onnan hazautazás költségeit, a kikötői illetéket, hajóval történő utazást (8 nap, 7 éjszaka) teljes ellátással belsőkabin kategóriában, korlátozott italfogyasztást, sport és szórakoztató létesítmények használatát, magyar nyelvű utaskísérés és tolmács szolgáltatás költségeit az út teljes időtartama alatt.
Az irányár nem tartalmazza a kötelező borravalót (vátható összege 8 napra 68 Euro), a belépőjegyek árát az egyes programoknál, valamint a kikötő és a program helyszíne közti utazás költségét és a biztosítási díjakat (stornó- és BBP. biztosítás).


Íme az öt hajóút:

1.

Útvonal: Genova (Olaszország)-Cannes (Franciaország)-Palma de Mallorca (Spanyolország)-Palma de Mallorca (Spanyolország)-Barcelona (Spanyolország)-Ajaccio Korzika szigete (Franciaország)-Nápoly (Olaszország)-La Spezia (Olaszország)-La Spezia(Olaszország)-Genova (Olaszország)
................Cannes........................Palma de Mallorca.......................Barcelona.....................


............Ajaccio Korzika..........................Nápoly...............................Cinque-Terre...............
2.

Útvonal: Genova (Olaszország)-Civitavecchia (Róma, Olaszország)-Palermo (Olaszország)-Valletta (Málta)-Valencia(Spanyolország)-Marseille (Franciaország)-Genova (Olaszország)
...................Róma.................................Palermo...................................Málta...............


................Valencia...................................Marseille............................Genova.................


3.

Útvonal: Genova (Olaszország)-Nápoly (Olaszország)-Messina (Olaszország)-Valletta (Málta)-Palma de Mallorca(Spanyolország)-Palma de Mallorca (Spanyolország)-Barcelona (Spanyolország)-Marseille (Franciaország)-Genova(Olaszország)


.................Nápoly.................................Messina...................................Málta................


.............Palma de Mallorca..........................Barcelona............................Marseille...............4.

Útvonal: Genova (Olaszország)-Nápoly (Olaszország)-Messina-Tunis (La Goulette)-tengeren-Barcelona (Spanyolország)-Marseille (Franciaország)-Genova(Olaszország).................Nápoly.................................Messina...................................Tunisz................


..................Tengeren..............................Barcelona............................Marseille................5.

Útvonal: Genova (Olaszország)-Civitavecchia (Róma, Olaszország)-Palermo (Olaszország)-Tunis (Tunézia)-Palma De Mallorca (Spanyolország)-Valencia (Spanyolország)-Marseilles (Franciaország)-Genova (Olaszország).................Róma..................................Palermo...................................Tunisz................

.............Palma de Mallorca........................Valencia..............................Marseille.................
Ne feledjétek!

2015 november 20-ig. várjuk előzetes és kötelezettség nélküli jelentkezéseteket az Adria Tours Zalaegerszegi Irodájában:
- Személyesen Zalaegerszeg, Kossuth út 52/a, első emelet 3.
- E-mailben adriatours@zalaegerszeg.hu
- Telefonon 0036-209815934.Végül tekintsetek meg - jórészt a vendégeink által, 2015 októberi Kelet Mediterrán hajóúton készített - néhány felvételt a MSC Cruises Magnifica hajóról. Az utolsó sorban - Részletek- feliratra kattintva nézheted meg a fotókat.Advent Nürnbergben. 2015. november 28-29.
Több napos külföldi utak


Hogy miért Nürnberg? Mert Európa legnagyobb, legfényesebb és legrégebbi karácsonyi vásárát rendezik itt!!!

Regensburg városnézés - 400 éves hagyományokkal rendelkező nürnbergi karácsonyivásár - Nürnberg vára - Albrecht Dürer szülőháza.
2015. november28-29.
1. nap: Zalaegerszeg - Regensburg - Nürnberg.
Azn éjszakai órákban indulunk el Zalaegerszegről. Útközben pihenőt tartunk Regensburg óvárosában. Az óvárost 2006-ban a Világörökség részévé nyilvánították. Átsétálunk Európa egyik legöregebb dunai kőhídján, megnézzük a rómaiak által emelt városkaput, a sóházat, Kepler lakóházát, a német birodalmi gyűlés házát, a reneszánsz városházát, a híres középkori lakótornyokat. Betérünk az 1273-tól kezdődően - közel hatszáz éven át - épített Szent Péter katedrálisba, amelynek 105 méter magas kettős tornya messziről uralja a város látképét. Ezzel az élménnyel utazunk tovább Nürnbergbe.

Császárok és fejedelmek, vezérek és alattvalók, feltalálók és tudósok: Nürnberg a középkor óta Németország történelmének tükörképe, lenyűgöző, izgalmas, felemelkedés és bukás között csapongó város. A vár oltalmában virágzott a kézművesség és a művészet, egy szabad, új szellem adott lelket a városnak, melyet egyedülállóan magas életszínvonal jellemzett. És ez a mai napig így maradt.
A várost említő legkorábbi írásos emlék az 1050-ben III. Henrik német-római császár által kiállított úgynevezett Sigena-okirat, amelyben Nuorenberc (sziklás hegy) néven szerepel. A vár alatti település valószínűleg ekkoriban kaphatott vásártartási jogot. A II. Frigyes német-római császár által 1219-ben kiállított "nagy szabadságlevél" biztosítja Nürnbergnek a szabad birodalmi város jogait. Sok német-római császár választotta Nürnberget tartózkodási helyéül, köztük IV. Károly is, aki 1356-ban Nürnbergben adta ki a Német Aranybullát, amely tartalmazta azt a rendeletet, mely szerint itt volt köteles minden újonnan megválasztott császár első birodalmi gyűlését megtartani. 1423-ban Luxemburgi Zsigmond a város gondjaira bízta a birodalmi koronázási jelvényeket, amelyeket egészen a XIX. század elejéig itt őriztek.

Advent idején Nürnberg különösen pazar arcát mutatja. A 400 éves nürnbergi christkindlmarkt a világon a leghíresebb és legkedveltebb karácsonyi vásár.
Örömteli gondolatok töltik el az embert, ha decemberben ellátogat a nürnbergi karácsonyi vásárba, amely lámpások ezreinek fényébe öltözteti az óvárost, és nem csak a gyermekszemeket gyönyörködtetve. Családostól érkező vendégeink figyelmébe ajánljuk a játékmúzeumot, melyet szabadidőben javaslunk megtekinteni, ahol egyes kiállítási darabok eredete egészen a korai évszázadokig nyúlik vissza. Szeretnénk felhívni a figyelmüket a Vasút Múzeumra, ahol az "Adler", a világ legelső gőzmozdonya látható, szintén a szabadidőben ajánljuk megnézésre. Elvisszük Önöket a főpályaudvarral szemben lévő kézműves udvarra, ahol lehetőség adódik visszatekinteni a kézművesség hőskorába. Korábban a különböző mesterségek bejárati Portáin keresztül jutottak az utazók a városba, ma a régi és új kézműves művészet egy színes kombinációját találjuk itt. A kézműveseket munka közben lehet megnézni, és bádogjátékokat, bőrerszényeket, de természetesen világhírű eredeti nürnbergi mézeskalácsot is lehet itt vásárolni. Nürnbergi specialitás a rostonsült kolbász, amelyet bizonyítottan már a 14. század első felében is árusítottak. A finom kis kolbászkákat azóta történelmi kolbászsütödékben, például a kézműves udvar közelében található "Bratwurstglöcklein"-ben (kérésre megmutatjuk a helyet) készítik el a régi recept szerint. Itt ettek a világ minden tájáról érkező kereskedők és utazók, sőt, a szabad birodalmi város polgárai, kézművesei, művészei és tudósai is, köztük Peter Henlein, Hans Beheim, Albrecht Dürer vagy Hans Sachs. Annak, aki a meleg kolbászkát sörrel szeretné leöblíteni, hát nem kell messze menni, Nürnberg a híres német sör hazája is. Az óváros bővelkedik jobbnál - jobb sörözőkben, de a forralt borért, vagy a forrópuncsért sem kell a szomszédba menni.

Idegenvezetőnkkel tett közös sétánk után szabadidőt ajánlunk, ekkor lesz lehetőség egyéni kérések teljesítésére.
Rövid utazás következik a szállásunkig. A fárasztó nap után jól fog esni a vacsora és a pihenés.2. nap: Nürnberg - Zalaegerszeg.


Reggeli után indulunk vissza Nürnbergbe. Gyalogszerrel fedezzük fel a városfallal és tornyos városkapukkal övezett történelmi belvárost. Gyönyörködhetünk a gótikus fagerendás házak között megelevenedő középkorban, sétánkat mintegy időutazásként éljük meg.
Nürnberg látképét a mai napig a hatalmas erődítmény uralja, amely Óváros fölötti dombon magasodik, jelképesen megkoronázva a várost. (bal oldali kép) Nürnberg történelmi negyede a várnál kezdődik, mely a középkorban az egyik legfontosabb császári erősség volt. A vár múzeumában gazdag fegyvergyűjteményt tekinthetünk meg, láthatjuk a palota lenyűgöző méretű és berendezésű lakószobáit és felkapaszkodhatunk a Sinwell toronyba is, ahonnan gyönyörű kilátás nyíli a városra. Sok német-római császár választotta Nürnberget tartózkodási helyéül, köztük IV. Károly is, aki 1356-ban Nürnbergben adta ki a Német Aranybullát, amely tartalmazta azt a rendeletet, mely szerint itt volt köteles minden újonnan megválasztott császár első birodalmi gyűlését megtartani. 1423-ban Luxemburgi Zsigmond a város gondjaira bízta a birodalmi koronázási jelvényeket, amelyeket egészen a XIX. század elejéig itt őriztek.


Megnézzük Albrecht Dürer szülőházát. (jobb oldali kép) Az 1420-ban emelt tipikus épület Nürnberg egyik leghangulatosabb terén, az Állatkerti Kapu terén áll. A művész 1509-ben 275 Guldenért megvásárolta a házat, mely nem csak lakóházként, hanem műhelyként és boltként is működött. Itt lakott feleségével, anyjával, segédjeivel és inasaival együtt. Az eredeti állapotába visszaállított házban ma múzeum működik. A múzeumban megismerhetjük a német reneszánsz festészet talán leghíresebb alakjának életével és műveivel.

Nürnberg már évszázadokkal ezelőtt a finommechanika központja volt, és a gazdag polgárok még a hordható órákat, a híres "Nürnbergi tojásokat" is megengedhették maguknak. Órás üzletek kirakataiban és céges címerként köszönnek vissza ezek a páratlanul szép órák.
A nürnbergi történelem sötét foltját jelenítik meg a Birodalmi Pártgyűlések Dokumentációs Központja, ahol a nemzeti szocialisták tömegfelvonulásaikat tartották, valamint az Igazságügyi palota 600-as ülésterme, 2010 óta egyúttal a "Nürnbergi per" emlékhelye, melyeket szervezetten nem nézünk meg, de egyéni kérésre idegenvezetőnk útbaigazítja Önöket az említett két épülethez.Idegenvezetőnkkel tett közös sétánk után szabadidőt ajánlunk, ekkor lesz lehetőség egyéni kérések teljesítésére.

A délutáni órákban búcsút veszünk Nürnbergtől és Zalaegerszegre indulunk. Késő éjszakai órákban érkezünk haza.
Utazás: autóbusszal.

Szolgáltatás: idegenvezetés.

Részvételi díj reggelivel: 39.900.- Ft/fő / minimum 38 fő / 44.400.- Ft/fő / minimum 30 fő /.

Belépődíj: 17 Euró /fő

Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 02:00 óra

Csatlakozási lehetőség:

Adventi varázslat Bécsben 2015. november 29.
Egy napos külföldi utak

Advent Bécsben

2015. november 29.

Ünnepi hangulat, fényár, sültgesztenye, forraltbor, vagyis Bécs adventkor

A bécsi adventi vásár a környék egyik legnagyobb karácsonyváró rendezvénye. Bécs, az egykori császárváros ilyenkor a világvárosi arcát mutatja: több száz kereskedő, több helyszín és turisták tízezrei jellemzik ekkortájt az osztrák fővárost. Mindenfelé különleges díszítés, forró italok és ízletes ételek illata hívogatja a hidegben a turistákat.
Rövid pihenővel érkezés Bécsbe.
Elsőként buszos városnézést teszünk a Ringstrassén. A 4,5 km hosszú sugárút mentén -mely a Világörökség része- Bécs gyönyörű, patinás épületei sorakoznak. Köztük az Operaház, és az 1872-73-ban épült Parlament.( Az épületeket autóbuszos körút alkalmával figyelhetjük még.)
Útközben -megállót tartunk - felkeressük a világhírű Hundertwasser-házat, ahol a falak nem egyenesek, a padló hullámzik.
A 2000-ben elhunyt híres osztrák építész, Friedensreich Hundertwasser első munkája a Hundertwasserhaus Bécs 3. kerületében található, és 1983-tól 1986-ig épült. A különleges, színes, a természet és az ember kapcsolatát jelképező épület nagyon messze áll egy szokványos építménytől. A házban 52 lakás, 4 iroda, és 16 magán, és 3 közös terasz található, mintegy 250 fa, és bokor színesíti.
Buszos városnézésünk után gyalogosan folytatjuk a programunkat. Végigsétálunk az ó-város nevezetességei közt egészen a Szent István Székesegyház / Stephansdom/-ig, mely a város egyik szimbóluma és egyben Ausztria legjelentősebb gótikus épülete. Megtekintjük a legfőbb nevezetességeket (Stephansdom, Hofburg, Kärtnerstrasse).
A napot a belvárosban és a Városháza előtt megrendezésre kerülő mesés karácsonyi vásáron fejezzük be.
Az egész bécsi advent szíve közepe a Városháza (Rathaus) előtti karácsonyi vásár (Chriskindlmarkt). A rendezvény elődei hét évszázados múltra tekintenek vissza, mai formája a mai helyszínen 1975-ben alakult ki és azóta évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés.
A nagy tömeg ellenére az idelátogatókat még mindig elbűvöli a hely hangulata. A fabódék előtt forralt bort és puncsot lehet kortyolgatni, az árusok a régi ? talán ember közelibb ? időket idéznek a mézeskalácsokkal, kézzel készült gyerekjátékokkal és karácsonyfadíszekkel, gyertyákkal, kandírozott gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval. A környékbeli fákon színes lampionok függenek, körhinta pörög és kisvasút indul útjára a gyerekekkel.
Ilyenkor a városháza földszintjét is megnyitják a turisták számára.
Ahogy múlik az idő, a sötétedő Bécs ünnepi fényeit megcsodálhatjuk, majd 17:30 órakor hazaindulunk.

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 5.800.- Ft/fő / minimum 38 fő /7.300.- Ft / minimum 26 fő /.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 6 óra
Csatlakozási lehetőség: Egervár, Vasvár, Szombathely.

Advent Zágrábban. 2015. november 28.
Egy napos külföldi utak

Advent Horvátország fővárosában, Zágrábban.
2015. november 28.


Zágrábba indulunk, mely advent időszakban egyre szebb és különlegesebb programokkal várja a turistákat.
Zágráb Horvátország mára közel egymilliós fővárosa. Lakossága 1910-ben még csak alig 70 000 volt. Alapítása egy magyar király, Szent László nevéhez kötődik, aki 1093-ban alapította meg a zágrábi püspökséget. Itt koronázták meg 1300-ban Károly Róbertet. Zágráb 1918-ban lett a Szerb-Horvát-Szlovén királyság része, majd Horvátország 1991-es megalakulása óta az ország fővárosa.
Elsőként közös sétát teszünk idegenvezető kíséretében az óvárosban és a várnegyedben, élvezzük a szépségét, nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között hiszen nem csak, hogy a város alapítása fűződik magyar király nevéhez hanem sok más tett is.
Zágrábban úgy érezhetjük magunkat, mintha fővárosunk valamelyik utcájában sétálnánk. Ebben jelentős része van a sok évszázados kapcsolatoknak, hiszen I. László királyunk emeltetett a mai Káptalan-dombon Szt. István tiszteletére templomot és a várost püspöki székhellyé tette. Könyves Kálmánnal 1102-ben kezdődik a közös magyar-horvát királyok uralma.
Mária Mennybemenetele Székesegyház, Zágráb legismertebb épülete, amely a város számos pontjáról látható. Szent László király kezdte el építeni, 1217-ben szentelték fel. 1242-ben a tatár hordák pusztítása következtében súlyosan megsérült, ezután 1263-ban építették újjá. A 15. században már a török hódítások ellen kellett védekezni, ekkor a székesegyház köré reneszánsz erődítményrendszert építettek. A 17. században, szintén a törökvész miatt, a templom nyugati oldalára reneszánsz stílusú őrtorony épült. A székesegyház 1880-ban is megsérült, ekkor földrengés következtében. Ekkor összedőlt a főhajó és a torony.
Az óvárosban található híres Szt. Márk templom valószínűleg a 13. században épült. A 14. században jelentősen átépítették, az addigi román stílusú templomot gótikussá alakították. A templom jellegzetes tetőcserepei az 1800-as évekből, Magyarországról származnak, Horvátország, Dalmácia, Szlavónia, és Zágráb városának címerét ábrázolják.
A angol stílusú Maksimir parkot a madarak, az állatok, és a növények mellett mesterséges tavak teszik még idillikusabbá. A 316 hektáros park, amely Zágráb legnagyobb parkja, 1794-ben nyílt meg a látogatók előtt. A Monarchia első, és a világ egyik első közparkjának számít. Több pavilon, és egy kilátó is található benne. Itt található a zágrábi állatkert is..

A közös séta után szabadidő áll rendelkezésre, amely alatt érdemes ellátogatni a Jalasic térre. Zágráb központi tere, és a helyiek népszerű találkozópontja. Közepén Jelasics szobra áll,

Itt korcsolyapályán kívül hatalmas fűtött sátrakban élvezhetjük az advent elmaradhatatlan ízeit: a horvát kolbászokat, húspogácsákat és természetesen a forralt borok között is válogathatunk.

Az adventi vásár elmaradhatatlan részét képzi a karácsonyi kézművesek kirakodása is, amely nemcsak a Jelasic téren, hanem a Mirko Bogovic sétáló utcában is helyet kapnak. Akik szeretik a művészetet, azoknak ajánljuk a Miramara Múzeum felkeresését, melyben olyan neves festők munkái tekinthetők meg, mint Raffaello, Caravaggio, Rubens, Van Dyk, Velasquez, Renoir, Delacroix. A múzeum falai között helyet kapott még a régészeti részleg is, ahol egyiptomi, perzsa, görög kultúrák emlékeivel ismerkedhetünk.
Miután Zágráb esti fényeit megcsodáltuk indulunk Zalaegerszegre.Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegen vezetés, utas kísérés.
Részvételi díj: 5.450 .- Ft / minimum 38 fő /, 6.450.- Ft/fő / minimum 30 fő /.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 7:30 óra
Várható hazaérkezés: 21:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Bak, Söjtör, Pusztaszentlászló, Borsfa, Letenye.Advent Bécsújhelyen és a Johannesbachklamm szurdokban 2015. december 5., 6. és 7.
Egy napos külföldi utak

Nagy érdeklődésre való tekintettel programunk
2015. december 5-én, dec. 6-án és 7-én is indul!

Adventi vásár egy szurdokban.....Igen - igen jól látod, a würflachi adventi vásárra megyünk a Johannesbachklamm szurdokba.


2015. december 5., dec. 6. és dec. 7.


Séta idegenvezetéssel Bécsújhelyen - túra lehetőség a Johannesbachklamm-ban - a würflach-i adventi vásár.
Útunk elsőként Bécsújhelyre, vagyis Wiener Neustadtba Alsó-Ausztria második legnagyobb és legizgalmasabb városába vezet!
Főtere a Szentháromság-szoborral igazi ékszerdoboz. Legjelentősebb épülete a prépostségi főplébánia-templom (közkeletű nevén a Dóm), kettős tornyával.


Déli oldalán Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírköve van befalazva, akiket itt fejeztek le 1671-ben. A város délkeleti részében található a 12. században épült Babenberg hercegi kastély. A kastély 1752 óta a Mária Terézia Katonai Akadémiának ad otthont. A várost Mátyás király elfoglalta 1487-ben, ennek emlékét őrzi a Corvin-kupa. Az aranyozott ezüstserleget a mai napig őrzik a városi levéltárban.
A hagyományos karácsonyi vásárt a bécsújhelyi advent angyala nyitja meg, és a szőke loknis angyalka nap mint nap meglátogatja a standokat, beszédbe elegyedik a kicsikkel és nagyokkal, szívesen fényképeszkedik a látogatókkal, és néhány szerencsés gyermek karácsonyi kívánságát is személyesen teljesíti. Az adventi varázslat című rendezvénysorozat nemcsak egy egyszerű fenyőillatú karácsonyi kirakodóvásár, a város főterén inkább egy valódi karácsonyi falut találunk standokkal és gasztrosátorral. A kulináris világ kifejezetten nagy hangsúlyt kap Wiener Neustadtban, ínyenc édességek, pompás pékáruk és forró italok várják a hideg napokon is szabadba merészkedőket.


A würflachi adventi vásár talán az egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb az adventi vásárok közül. Voltunk már adventkor városban, kis faluban, folyó parton, 1900 méter magas hegyen, de szurdok völgyben még eddig nem. Az alig 1500 főt számláló kis alsó-ausztriai faluban minden évben mindössze egy hétvégén rendezik meg a hagyományos adventi vásárt. A falu fő látványossága a Johannesbachklamm, vagyis a Grünbachi-katlan, egy sziklás szurdok, amit korlátokkal, hidakkal tettek járhatóvá. Ennek a szurdoknak a bejáratánál rendezik meg a vásárt, az erdő szélén, romantikus természeti környezetben. A hó és a hideg itt szinte biztos vendég, így öltözzünk fel, ha ide indulunk.

A szurdok hossza 6 km hosszú, vadregényes táj a Hoche Wand (Nagy Fal) régióban, Würflach nyugati határában fekszik és 15 perc sétával érhető el a faluból. A szurdokban a 19. század második felében szénbányászok dolgoztak. 1889-ben nyitották meg az idegenforgalom előtt, a biztonságos bejárat 1902-ben létesült. A szurdok legmélyebb pontja 60 m mély, és mintegy 1 000 m hosszú, és elválasztja a nyugati oldalán lévő puhább kőzetet a Schrattenbach hegyek keleti nagy kavicsos síkságától. A tektonikus hasadék a csapadékos éghajlat segítségével több ezer év alatt elmélyítette a patak medrét. A szurdok érdekessége, hogy a nagy sebességgel örvénylő víz a homokos - kavicsos hordalékot forgásra kényszerítve - több helyen - tál alakú mélyedéseket, úgynevezett malmokat csiszolt ki, ilyen "malom" a "Maria kick" is.
Az út végig követi a patak medrét, hol az egyik, hol a patak másik oldalán, a patakot hidak szelik át, sok helyen a sziklába erősített függő fajárdák, lépcsők vezetnek. Minden jól karbantartott, egyes biztonsági elemeket teljesen újraépítettek.

A szurdok a rendezvény idején csak Würflach felől közelíthető meg. A különleges adventi kirakodóvásár nem akármilyen helyszínen várja a látogatókat, a romantikus Johannesbachklamm szurdok kellős közepén, sziklák, erdők és vizek ölelésében. 1994 óta kerül megrendezésre a szorosban az advent. Hangulatvilágítás teszi színesebbé a rendezvényt, hogy a korábbi évekhez hasonlóan több ezer látogató jól érezze magát. A legnagyobb attrakció minden bizonnyal "A legnagyobb díszített karácsonyfa Ausztriában" melyen a díszek nagyméretű gyertyák, gyöngyök, cukorkák. A kb. 20 m magas óriás fenyő alatt található egy ajándékokkal teli nagyméretű asztal, melyen túlméretezett ajándékokat látni (pl. 6 m hosszú Schier, 2 m széles robogó, egy 1,5 m magas csúszda, óriás csomagokkal). Természetesen itt is találunk Betlehem-i jászolt és mindezt képzeljük el pazar hangulatvilágítással. Körülbelül 40 kiállítóhely (árus) gondoskodik a látogatók kényeztetéséről: kulináris élvezetek, meleg italok, sütemények, ajándékok, stb. Érdemes felkeresni az újonnan épült fapajtát, amely kézműveseknek ad otthont (üvegfúvó, kovács, esztergályos), ahol a szakmák látványosan mutatják be képességeiket.


Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés, utas kísérés.
Részvételi díj: :4.800.-Ft/fő /min. létszám 38 fő /,5.600.- Ft/fő / min. 30 fő /,
Belépők: kb. 2,50 Euró
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 7 óra
Várható visszaérkezés: 20 -21 óra.
Csatlakozási lehetőség:
Íme néhány fotó arról, hogy mire is számíthatunk a Johannesbachklamm szurdokban Advent idején.2015 október 6-án - szép őszi napon - elmentünk a Johannesbachklamm-ba. Az ott készített fotók közül bemutatok néhány felvételt.

Három adventi napon hozzuk ide vendégeinket, gondoltuk megnézzük hogyan zajlanak az előkészületek.
Kijelölték már a 45 kiállítót felvonultató kirakodóvásár helyét a szokványosnak egyáltalán nem mondható helyszínen, a sziklák, erdők és vizek ölelésében fekvő szurdokban. Folyamatban van a látványműhelyek berendezése, bemutatót láthatunk a kovácsműhelyben, az üvegfúvónál és az esztergályosnál.
Készülőben van az igazi adventi produkció "Ausztria legnagyobb karácsonyfájának felállítása" és a "Jászolkiállítás" helyének berendezése. Természetesen advent nem maradhat ünnepi kivilágítás nélkül, ahogy láttuk ebben a legnagyobb az előkészület.
És akkor jöjjenek a fotók, amely természetesen még nem az adventi hangulatot tükrözi, de a fantasztikus helyszínről ízelítőt ad.

Advent Trisztben Miramare kastély látogatás valamint vásárlási lehetőség 2015. december 12.
Egy napos külföldi utakAdvent Triesztben Miramare kastély látogatással, vásárlási lehetőséggel.
2015. december 12.

Szlovénián keresztül, az olasz tengerpart első gyöngyszeméhez, Trieszthez érkezünk.
Triesztet elbűvölően szép természeti adottságai varázsolják különleges hellyé: három oldalról a Karsztvidék öleli körül, a táj karakterét a mészkő sárgája, a tengerkékje és a szomszédos hegyek zöldje határozza meg.
Trieszt épületei, kávézói és ételei a Monarchia hangulatát idézik. A város ennek ellenére megőrizte olasz jellegét.
Sétálunk a belvárosban idegenvezetőnk kíséretében, érintve a legjellegzetesebb látnivalókat: óváros, a San Giusto Katedrális, mely gyönyörű bizánci mozaikokkal díszített.
Megcsodálhatjuk a kikötő felé vezető út impozáns épületeit, a város központjában a hatalmas teret, mely a tengerre nyílik, kilátással a mélyen ívelt partszakaszra. A teret csodálatos paloták szegélyezik. Itt láthatjuk a 19. század végén épített Városháza óratornyos épületét, illetve a mozaikokkal díszített Prefektura épületét, mely jelenleg a tartományi tanács épülete.

Elsétálunk a San Antonio térre, ahol az adventi vásár kerül megrendezésre, illetve a Canal Grande közelében található élő Betlehemet is megtekintjük.


Délutáni programunkon az egyedi kilátású Miremare kastélyhoz látogatunk, melyet Habsburg Miksa főherceg építetett isztriai fehér márványból. Megtekintjük eredeti berendezésű szobáit, ahol gyakran Sissy királynő is megfordult.
A legfontosabb nevezetességeknek a megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a karácsonyi piacon. Hazautazás Triesztből a délutáni órákban. Útközben Trojaneban rövid pihenőt tartunk, ahol megkóstolhatjuk a híres fánkot.Utazás: kényelmes autóbusszal.
Részvételi díj:10.600.- Ft/fő (min. 38 fő), 12.300.- Ft/fő (min. 32 fő)
Belépő: Miramare-kastély 6 Euró.
Szolgáltatás: utas kísérés és idegenvezetés.
Indulás: 03:00 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.
Haza indulás Triesztből: 17:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Gellénháza, Nova, Lenti.
Advent hazánk fővárosában, Budapesten. 2015. december 13.
Egy napos belföldi utak

Advent hazánk fővárosában, Budapesten.

2015. december 13.
Idegenvezetővel a Budai várban - Felkeressük az adventi vásár három kihagyhatatlan helyszínét: Vörösmarty teret, a Gresham Palotát és a Szent István Bazilika előtti teret - majd bejárjuk autóbusszal az adventi fényben úszó Budapestet.


A Budavári Palota lett Budapest egyik legjelentősebb kulturális és turisztikai központja. A palota épületében a Magyar Nemzeti Galéria, Budapesti Történeti Múzeum és az 1985-ben beköltözött Országos Széchenyi Könyvtár csalogatja a kultúrára éhes látogatókat. A palota Savoyai terasza nyaranta és ősszel legendás hírű, többnapos fesztiválok színtere.

Budapest egyik legismertebb és leglátogatottabb műemléke a Halászbástya. A középkorban itt található halpiactér mentén épült, innen ered a neve is. Az Árpád-házi királyok idejében szálláshelyként - és a körülötte levő települések részére - védelmi beépítésként szolgált. A középkorban többször megerősítették, majd ismét megrongálódott. A Vár erődjellegét 1874-ben szüntették meg, amikor a hadügyminisztérium kimondta, hogy a Vár mint erődítmény nem felel meg az akkor korszerűnek tekintett követelményeknek. A Pesti Szépészeti Bizottság pályázatot írt ki a főváros szabályozási terveinek kidolgozására. A gyönyörű művészettörténeti szempontból kiemelkedő épületegyüttest a millenniumi ünnepségek alkalmával kezdték építeni - 1895 és 1902 között - Schulek Frigyes tervei alapján. Kilátóterasznak és a városképet gazdagító épületnek szánták. Csúcsos süvegű kőtornyai a hét magyar honfoglaló vezért szimbolizálják. A második világháborúban az építmény súlyos károkat szenvedett, ennek helyreállításán Schulek Frigyes fia, Schulek János dolgozott. A neoromán stílusú teraszokról csodálatos budapesti panoráma tárul a szemünk elé. A Duna, az Országház innen mutatja a legszebb oldalát.A Mátyás-templom vagy Budavári Koronázó Főtemplom (hivatalos nevén Budavári Nagyboldogasszony-templom) Budapest I. kerületében, a Szentháromság téren álló, nagy történelmi múltra visszatekintő műemlék templom.
Az egyházi hagyomány szerint a templomot Szent István király alapította 1015-ben. A Szent István-féle templomról sem okleveles, sem tárgyi adat nem maradt fent. A tatárjárás előtti alapításra enged következtetni, hogy a templom az ősiség jogán már 1257-ben elsőbbséget élvezett a várbeli Mária Magdolna-templommal szemben. IV. Béla a tatárjárás után, 1255 és 1269 között, valószínűleg a régebbi, kisebb templom helyére tornyos, háromhajós bazilikát építtetett. Az egész épület érett gótikus stílusban történt átalakítását Nagy Lajos király 1370 körül kezdte meg a délnyugati Mária-kapu kiépítésével. A templom Hunyadi Mátyás uralkodása alatt érte el középkori virágzásának tetőpontját. A király felépíttette a délnyugati harangtornyot, a hazai gótikus építészet egyik legnagyszerűbb alkotását. A rajta elhelyezett Mátyás-címer felirata szerint a torony 1470-re készült el. A kóruskarzatot támasztó nagy ív oszlopfője a templom legrégebbi része, ma is eredetiben őrzi kőindái között Hunyadi János, Mátyás és László arcképét. A török hódoltság és az azt követő korok barokképítészetének dominanciája ott hagyta keze nyomát a templomon. I. Ferenc József király 1873-ban kelt határozata alapján 1874-1896 között Schulek Frigyes vezetésével nagyarányú újjáépítésre került sor, a templomot megszabadították a barokk hozzáépítésektől, visszakapta eredeti gótikus szépségét végül elnyerte az épület a mai neogótikus képét. A kőfaragó munkákat Kauser Jakab, a jó nevű pesti építész-család sarja végezte. A restaurálás belső díszítőmunkáit és a berendezés elkészítését Schulek mellett Székely Bertalan és Lotz Károly irányította, munkájukat dicséri, hogy belső díszítését az európai szecesszió egyik csúcsteljesítményének tartják.


A templom jeles történései:
- Tamás esztergomi érsek itt koronázta meg egy új koronával az Anjou Károly Róbertet.
- Kapisztrán Szent János itt tartott toborzó szónoklatot a török elleni hadjáratban való részvétel előmozdítására.
- Mátyás itt tartotta mindkét esküvőjét: 1463-ban Podjebrád Katalinnal és 1476-ban Aragóniai Beatrixszal.
- 1867-ben, a Kiegyezés csúcspontjaként Simor János bíboros-hercegprímás itt koronázta magyar királlyá I. Ferenc József osztrák császárt és
feleségét, Erzsébetet a Szent Koronával. Ebből az alkalomból, itt hangzott fel először Liszt Ferenc Koronázási miséje.
- 1916. december 30-án itt koronázta meg Csernoch János bíboros-hercegprímás IV. Károly királyt és feleségét, Zita királynét a Szent Koronával.

Felkeressük az adventi vásár három kihagyhatatlan helyszínét.Idén is lesz téli forgatag a Vörösmarty téren.
Két színpadon színes kulturális programmal, magyar kézműves bemutatóval és vásárral, valamint hagyományőrző ételekkel, az ünnephez illő forró italok széles választékával várják látogatókat.
Hozzávetőleg százhuszonegy kézműves jelenik meg a legkülönbözőbb portékákkal az ékszerektől a kerámia tárgyakon át a szűcs- és bőrmunkákig minden megtalálható lesz.
A főváros legjelentősebb téli eseménye ezúttal is megtölti a teret ellenállhatatlan illatokkal, és egyedi ajándéknak való magyar népi és iparművészeti termékekkel. Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házaknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket, az ünnepkörhöz illő finomságokat.
Nincs ünnep emelkedett hangulat nélkül. A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, utcazene, világzene szól hétköznapokon 16 órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:00-kor kezdődik. A zenei élmény is garantált a színpadi programok színes kínálatának köszönhetően.


A karácsonyi hangulat előcsalogatásához most egy nagyon különleges helyszínt ajánlunk, mégpedig a Gresham Palotat , illetve szállodát. A szecesszió és az Art Deco jegyeit ötvöző elegáns palotát nem csak hotelként, de építészetileg is Európa és a világ legimpozánsabb intézményei között jegyzik. Láthatóan a legexkluzívabb karácsonyi vásárba csöppentünk.
A Zrínyi utca felől lehet majd bemenni. Karácsonyi zenével, kézműves termékekkel és gaszto kalandokkal várják a látogatókat. A rendhagyó forgatag mindenki számára nyitva áll.
A fehér-piros pavilonokban többnyire magyar termékekkel találkozhatunk. A Gresham karácsonyi vásárban beszerezhetünk akár egy Pécsi kesztyűt is, elveszhetünk a Régiposta utcában található Neroli parfüméria niche parfümjei között, megcsodálhatjuk a Herendi pult gyönyörű porcelánjait és válogathatunk az Arioso szépségei közül. Vásár nincs forralt bor és kürtőskalács nélkül, ezért a Vitéz Kürtőst megtaláljuk a kapu mellett, illetve a Gresham étterme egy instant kioszkból méri a forró italokat.
A Szent István Bazilika előtti tér idén ötödik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja. A nyitóünnepségen meggyújtják az első gyertyát és felkapcsolják a belváros ünnepi fényeit, esténként karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utcában is forró és illatos ínyencségek sorakoznak fel. A vásár angyalai kedves meglepetésekkel készülnek, e mellett igényes ajándékok, korcsolyapálya, szórakoztató programok és jótékonysági akciók sora segít az ünnepekre hangolódni.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton minden pénteken és szombaton 20 perces néptáncprodukcióval szórakoztatják a közönséget. Kétféle bemutatóval készülnek, rögtönzött táncházukba bárki bekapcsolódhat, míg a néptánc flashmob a meglepetés erejével hat, évről évre hatalmas sikert arat a vásár vendégeinek körében.

A legnépszerűbb időpontokban, hetente pénteken, szombaton és vasárnap a 4-14 éves korosztály korcsolya oktatáson vehet részt.

Az advent fényében úszó Budapest autóbuszból.Időközben besötétedik. Programunkat autóbuszból történő városnézéssel folytatjuk, azért gondoltuk így, mert a kivilágított fővárosunkból a legtöbbet így tudunk megmutatni. Vörösmarty tér közelében autóbuszra szállunk és mintha egy mozi első sorában ülnénk, megnézzük a kivilágított Budapestet. Indulást követően azonnal pillanthatunk balra és látjuk a Szent István bazilika méltóságteljes épületét. Rövidesen a teljes hosszában feldíszített Andrássy úton haladunk, mely torkollik a tiszteletet parancsoló Hősök terébe.

Folytatjuk a felejthetetlen élményt jelentő Duna-parton, innen látszik legjobban a kivilágított Budai várhegy a Halász bástyával, előtérben a fényben úszó Duna hidakkal.

Még egyszer megcsodálhatjuk a Vár Bazár különleges épületegyüttesét, tovább haladva feltűnik az Erzsébet híd egyszerű, de finom vonalvezetése, melynek hátterében láthatjuk a Gellért hegyet a kivilágított Citadellával és Budapest jelképével a Szabadság szoborral.
Autóbuszos városnéző sétánkat a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája látványával zárjuk.Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegen vezetés, utas kísérés.
Részvételi díj: 5.700.- Ft / minimum 40 fő /, 6.300.- Ft/fő / minimum 36 fő /,7.550.- Ft/fő / minimum 30 fő / .
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 6:00 óra
Várható hazaérkezés: 22:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Bak, Sármellék, Keszthely


Ádvent egy különleges helyen! 2015. december 19.
Egy napos külföldi utak

Adventi sokadalom, de nem akárhol, 1900 méter magasban!!!
Graz - Petzen
2015. december 19.Aki nyugalomra és meghitt adventi készülődésre, különleges élményre vágyik, annak e programunk az ideális választás.

Első állomásunk Graz.

Graz Ausztria második legnagyobb városa, egyben a Karácsony előtti adventi készülődés egyik népszerű színhelye. A Mura partján fekvő várost három oldalról fogják közre a hegyek. A múltban Bécshez hasonlóan császárvárosi rangot birtokló Graz Stájerország központja és tartományi székhelye. Idén december 19-én szombati napon látogathatsz el velünk a Grazi Adventre, hogy együtt töltsünk egy felejthetetlen napot Stájerországban, Karácsonyváró hangulatban!

A város ilyenkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll.
Itt először rövid közös városnézés a karácsonyi díszbe öltözött romantikus városban. (XIX. századi városháza, Mária-oszlop, Operaház, Óratorony, Törökkút, Várhegy, stb.),
A Graz-i főtéren az adventi időszakban egész kis falu épül, ahol felmelegszik a test és a lélek. A hagyományos vásári portéka szemet gyönyörködtető, szívet megörvendeztető.
Graz különleges élménye a világon egyedülállónak számító adventi betlehem. A hatalmas jégtömbből kifaragott Jégbetlehemet a Tartományi Székház udvarán állítják fel, és különféle fény-és hangjátékokkal teszik még különlegesebbé!
A karácsonyi belvárost az adventi sétavonattal is megnézhetjük. Indulás az városháza előtt található Christkindlmarkton. Viteldíj 1-2 euró/fő.


Utunkat tovább folytatjuk Petzenbe, ahol egyedülálló élményben lesz részünk: adventi ünneplés, vásár 1900 m magason!
Az osztrák, szlovén határ közelében találjuk Ausztria legmagasabban fekvő karácsonyi vásárát. Kabinos felvonóval felmegyünk a hegyre. Elbűvölő látványban lesz részünk. Felettünk a csillagos ég! Kézműves portékák, kulturális programok várják az ideérkezőket. Természetesen nem maradhat el a vidám forralt borozás sem. Amikor felérünk mindenki kap egy bögre forralt bort, puncsot vagy teát. Lehet választani, hogy melyiket kérjük. Szinte átszellemülve élvezzük az Advent hangulatát, majd indulunk vissza a völgybe.
Különleges élményekkel feltöltődve térünk haza Zalaegerszegre.Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 7100.- Ft / minimum 38 fő /8250.- Ft / minimum 30 fő /.
Belépődíj: Kb.14 Euro/fő a felvonóra.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 08:00 óra
Csatlakozási lehetőség: Andráshida, Bagod, Körmend.

Advent Köpcsényben, Győrben 2015. december 19.
Egy napos külföldi utak


Vásárlási lehetőség a Hauswirth csokoládégyár mintaboltjában - Advent a Schlosshof-i császári kastélyban - advent az egyik leglátványosabb hazai helyszínen, Győrben

2015. december 19.
Első úti célunk Kittsee-ben (Köpcsény) lévő Hauswirth csokoládégyár mintaboltja.
Évente 120 dolgozó mintegy 2.000 tonna csokoládéból állít elő kiváló ízű, ellenállhatatlan finomságot a legmagasabb minőségben. Ennek 60%-a Ausztriában kerül értékesítésre, a fennmaradó mennyiség pedig az Unió országaiba, Kanadába, Dél-Afrikába, Ausztráliába és Kínába jut exportra. Jó érzés tudni, hogy amennyiben a kakaóbab (csokoládé alapanyaga) termelő vállalat gyermekmunkát alkalmaz (Afrikai országokban), akkor a Hauswirt visszamondja a megrendelését.
"A puding próbája az evés" elvet követve, nekünk is van lehetőségünk személyesen meggyőződni a termékek kiváló minőségéről. Gyárlátogatás keretében ízelítőt kapunk a csokoládégyártás mozzanataiból és miután végig kóstolgattuk a különböző finomságokat előnyös áron vásárolhatunk a gyártott termékekből a Shoko-Csárda mintaboltjában.
Kóstoljuk meg a mestercukrász aktuális ajánlatát, a Rohkost-ot!. Ez a finomság illatos narancs, sárgabarack, szilva, ananász, füge stb. csokoládéba mártva. Valamint ne hagyjuk ki a Hauswirt újdonságait, úgy mint a körtepárlatban érlelt körte és a barackpárlatban érlelt barack.
A kóstoló végén a cukrászok kézi készítésű Pralinéval és Trüffellel várnak bennünket.Az adventre díszített Schlosshof - császári kastély - megtekintése következik, amely a Habsburg Birodalom egyik legnagyobb és legdíszesebb ilyen épületegyüttese.
Alsó-Ausztria keleti részén több mint 50 hektáron terül el a Schlosshof-i kastély. A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló pazar épületegyüttest az 1720-as évek végén Savoyai Jenő herceg reprezentatív vadászkastélyaként építették. Johann Lucas von Hildebrandt építész korlátok nélkül mindenből a legjobbat választhatta, végül is megbízója nem csak az egyik legsikeresebb hadvezér volt, hanem korának egyik legvagyonosabb embere. Több száz munkást, napszámost, mesterembert és kertészt fogadtak fel, hogy több éves szakadatlan munkával megvalósítsák Hildebrandt terveit. Amikor 1730 körül nagyjából lezárultak a munkálatok, az európai barokk egyik leglenyűgözőbb mesterműve valósult meg. A hadvezér halálát követően a kastély visszaszállt az uralkodóházra, majd 1770-ben az időközben megözvegyült Mária Terézia még egy emeletet építtetett a kastélyra. Franz Anton Hillebrandt udvari építész e munkálatok során a kor ízlésének szellemében gazdag klasszicista díszítéssel látta el a homlokzatot és a belső termeket is. Lényegében ekkor alakult ki a Schlosshof mai arca.

Különleges látványt nyújt a 4 szintű teraszból álló barokk stílusú park. A teraszokon virágágyások, függőfolyosók és pompás szökőkutak várják a látogatókat. A Schlosshof minden évszakban más színekkel és növényekkel gyönyörködtet.
Győrben az advent időszaka idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az ünnepre készülődőknek.
Az év egyik legmeghittebb időszaka, mely különösen szép heteket jelent az ünnepekre készülődőknek. A Belváros ilyenkor díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat.

A Széchenyi téren ismét felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, újra szállítja gyerkőc utasait a kisvasút, kipróbálhatjuk a körhintát, természetesen a betlehem és a rénszarvasszán is Karácsony közeledtére emlékeztet. Sokak számára örömteli hír, hogy a Széchenyi téren megcsodálhatjuk az ünnepi fényjátékot, amely újdonságokat is tartalmaz a korábban látottakhoz képest.
A belvárosban 120 árus várja majd az érdeklődőket, kiválogatásuknál előnyt élveztek a magyar termékeket gyártók - forgalmazók. A Széchenyi téren kézművesek kapnak helyet, a Baross úton a gasztronómiáé a főszerep, a Megyeháza tér a vásári forgatag helyszíne, míg az Arany János utcában népművészeti termékekkel várják a látogatókat.
Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Részvételi díj: 6350 .- Ft / minimum 38 fő /, 7100.- Ft / minimum 25 fő /.
Belépődíj: kb. 12 Euro
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 5 óra
Csatlakozási lehetőség: Vasvár, Egervár, Sárvár.
Az utazásra várjuk az Élhető Jövő Egyesület tagjait! Éves tag díjunk 1.200.- Ft/fő./
Programunk az egyesületünk facebook oldalán is megtalálható.

Advent Hallstatt-St. Wolgang 2015. december 20.
Egy napos külföldi utakMesés advent Hallstattban és St. Wolfgangban.
2015. december 20.Amikor Ausztriában elérkezik az advent ideje, nemcsak a gyerekek szeme kezd el csillogni, romantikus adventi vásárok nyitják meg kapuikat szerte az országban. Mi is ellátogatunk Felső-Ausztriába, úticélunk Salzkammergut két gyöngyszeme: Hallstatt és St.Wolfgang.

Az adventi időszak Hallstattban egy igazán különleges élmény. Dachstein lábánál fekvő, gyönyörű, tóparti kisvárost Ausztria legszebb településének tartják. Halstatti tó partján fekszik, rendkívül szűk és meredek helyen. Szemközt a Hoher Sarstein 1975 m, déli irányban pedig a Dachstein középső tömbje trónol havas csúcsaival. Hallstattnak a hegyek és tópart közé szorított, a XV-XVI. századból származó házai kölcsönöznek a helynek különleges hangulatot. A vidék régészeti leletei és a világ legrégebbi sóbányája (bányászat már i. e. 1200 óta) is híressé tették a környéket. Nem véletlen a vidék mindenkit magával ragadó vonzereje, hiszen az Unescot 1997-ben a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régiót felvette a Világörökség kincsei közé.


A város parányi főtere a legszebb osztrák főtér. Középen a Szentháromság-oszlop, amelyet 1744-ben állították fel. Itt és a környező szűk sikátorokban ősi fogadók, kézműves-műhelyek, apró kis boltok adnak sajátos mesebeli hangulatot Hallstatttnak, amelyet a havas táj még meseszerűbbé tesz. Megtekintjük a hangulatos főteret, az Evangélikus és Katolikus templomot, a híres életnagyságú karácsonyi jászolt.
A hallsatti karácsonyi vásárt egyszer feltétlenül látni kell.

Továbbutazunk és megérkezünk a festői Wolfgangsee partjára, a varázslatos hangulatú St. Wolfgang-ba, az adventi vásár helyszínére.
Ennél szebbet csak álmodni lehet! St.Wolfgang talán adventkor a legcsodálatosabb.
A színes, festett fagerendás házak, a romantikus utcák adventkor mesébe illő ünnepi díszletet alkotnak és úgy érezzük mintha egy karácsonyi mesébe csöppentünk volna. Lehetőségünk lesz elvegyülni a mindig életvidám, hangulatos, szűk kis utcák forgatagában. Megkóstolhatjuk a helyi adventi specialitásokat, illetve a híres salzburgi galuskát. Láthatunk vízen úszó üstököst és élő jászolt is. Közben forró csokoládét kortyolgatva.

Utazás: autóbusszal.
Szolgáltatás: idegen vezetés, utas kísérés.
Részvételi díj: 9.950 .- Ft / minimum 38 fő /, 11.600.- Ft/fő / minimum 32 fő /.
Indulás: Zalaegerszeg, Kovács Károly tét 5:00 óra
Várható hazaérkezés: 23:00 óra
Csatlakozási lehetőség:

Advent Kismarton, Ruszt és Sopron 2015. december 20.Kismarton - Rust - Sopron....2015. dec. 20.

Kismarton - Bergkirche - Haydn Mauzóleum - Rust adventi fényei - a "Leghűségesebb Városunk" adventi csillogása.

Kismarton az Esterházy hercegek régi lakóhelyeként a trianoni békeszerződésig Sopron vármegye Kismartoni járásának székhelye volt. 1921-től Ausztria része, 1925-től Burgenland tartomány székhelye. A Lajta hegység lábánál fekszik, közel 14.790 lakosával Ausztria legkisebb tartományi fővárosa. Érdemes megnézni az Esterházy-kastély mellett, a Hegyi-templomot (Bergkirche), a Szt. Márton Dómot vagy a kastélyparkot, az egykori barokk kertet, amelyet az 1800-as évek elején építettek át angol tájparkká, a felújított üvegházaival.
A jórészt műemlékvédelem alatt álló történelmi belváros a település szíve.
Az Esterházy-kastély eredete egy XIII. századi várra nyúlik vissza, amelyet később újra és újra átépítettek, valamint bővítettek. Mára a kastély színvonalas kulturális rendezvények helyszíne, és betekintést ad az Esterházy hercegek főúri világába.Joseph Haydn neve elválaszthatatlanul összefonódot Kismartonéval. A híres zeneszerzőről nevezték el a város, de talán nem túlzás Ausztria egyik legkülönlegesebb kialakítású templomát a Haydn-Templomot. A templom legrégibb része az a kápolnarendszer, amit Nierinck Felix ferences szerzetes építtetett Esterházy Pál herceg megbízásából 1701 és 1711 között. A kövekből megépített hegyre lépcsőn és sötét benyílók, barlangok és kis kápolnák érintésével juthatunk fel. A folyosókkal összekötött kápolnákban életnagyságú szobrok jelenítik meg Krisztus szenvedéseit. A kápolnarendszer központi részét a Sarlós-Boldogasszony templomot 1803-ban építették. Az innen nyíló - 1923-ban épített - mauzóleumban van eltemetve Joseph Haydn. A zeneszerző 1732-ben Rohrauban született, 1761-től több mint 40 évig szolgált karmesterként az Esterházy hercegek udvaránál. Mesterműveinek nagy része itt is született. Erről a szoros kapcsolatról a városban több Haydn-emlékhely is tanuskodik. Halála után Bécsben temették el. Földi maradványait 1820-ban szállították Eisenstadtba. 1954 óta nyugszik a mauzóleumban, mely a templom északi toronya alatt található. A nagy zeneszerzőhöz méltó nyughelyet Dr. Esterházy Pál 1932-ben alakíttatta ki.
Franz Kraus építész tervei alapján kerek kupolát építettek. A szobrász Oscar Thide díszes szarkofágot készített fehér márványból. A falakon a négy évszak allegórikus megjelenítése látható szent margitbányai homokkőből, Josep Haydn oratóriumára célozva. A szarkofágot a Császárhimnusz kezdő hangjegyei díszítik.
Amikor II. Miklós herceg kívánságára a hamvait Bécsből Kismartonba akarták szállítani, akkor fedezték fel, hogy hiányzik a koponyája. A koponya a temetés után hosszú időre eltünt. Így Haydn holttestét egy másik koponyával temették el a templom kriptájában, csak 1954-ben egyesülhetett Haydn koponyája a testével egy ünnepélyes körmenet során.A Bergkirche keleti oldalán található a "Szűz Mária látogatása" zarándoktemplom, 1715 és 1803 között épült I. Esterházy Pál herceg tervei alapján. A herceg sajnos az alapkőletételt sem érhette meg, mert 1713-ban pestisben meghalt. A világ egyik legnagyobb templomából így csak a presbitérium készült el. Az oltárkép "Szűz Mária találkozása szent Erzsébettel" Stefan Dorfmeister 1797-ben készült festményének másolata. A mennyezeti freskó "Krisztus mennybemenetele", két kismartoni festő, a Köpp fivérek Cristian és Wolfgang Köpp műve 1722-ből. A karzaton található a híres Haydn-orgona is 1797-ből.


Rövid sétás városnézést követően a kastélyban és a sétálóutcán megrendezésre kerülő karácsonyi vásár színes forgatagában töltjük időnket. A belváros és a sétálóutcák a fenyő- és fahéjillatban, a karácsonyi kivilágításban kellemes hangulatot árasztanak. A sétát követően tovább indulunk, következő állomásunk egy Fertő-tavi kisváros.


Rust a XVII. század vége óta a történelmi Magyarország legkisebb szabad királyi városa volt, aminek a hagyomány szerint minden kéményén gólya fészkel. Károly Róbert király adománylevelében említik először, melyben hívének, Héderváry Dénesnek itt birtokot adományoz. Plébániáját 1436-ban említik először, templomát mely egy 12. századi kis templom alapjaira épült Szent Pongrác és Szent Egyed tiszteletére szentelték. Lakóinak fő foglalkozása már ősidők óta a szőlőművelés és bortermelés, mely országos hírűvé tette a várost. 1470-ben Ruszt Hunyadi Mátyástól vásártartási jogot kapott. 1512-ben felépültek a város első védőfalai. 1524-ben Mária királyné engedélyezte, hogy Ruszt borosgazdái hordóikon koronás "R" betűt tüntethessenek fel márkajelzésként. Ez a jel a ruszti borok palackjain a mai napig is használatos. 1681-ben a soproni birodalmi gyűlésen I. Lipót császártól szabad királyi város rangot kapott Rust.

Az adventi időszakban felpezsdül az élet Rusztban. Minden hétvégén karácsonyi zene hallható a Kirchengassén. A vásárban különleges mézek, teák, lekvárok, mézeskalácsok, szappanok, játékok, jászolok, karácsonyi dekorációk, könyvek és kézzel készített alkotások csábítják a sétálókat. A csillogó díszekkel dekorált standokon kívül a színes programok is figyelmet érdemelnek: a látogatók lovas kocsikázhatnak, ünnepi koncerteken, kiállításokon vehetnek részt, licitálhatnak a Fény a sötétben című jótékonysági aukción, a kicsik pedig a Mikulás fülébe súghatják karácsonyi kívánságaikat.
Ruszt után hazafele vesszük az irányt, úti célunk a "Leghűségesebb Város" Sopron. Egy rövid sétát teszünk a belvárosban.


Az Idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő-, és fahéj illattal, étel és ital finomságokkal, kézműves termékekkel vár bennünket
Sopron Főtere.
A téren felállított óriás fenyőfa, a hívogató betlehem és a mindenki számára figyelemfelkeltő adventi kalendárium mellett megtalálhatók a legkiválóbb hazai - ajándékoknak szánt - kézműves remekek. Nem hiányoznak a meleg finomságok, teakülönlegességek, forralt bor, puncs és természetesen gyermekpuncs.
A nagyobbak örömüket lelhetik a színpadi programokon, ahol Sopron szinte valamennyi iskolája és óvodája megmutatja tudását.
Természetesen nem maradhat el az ünnepvárás fénypontja, a vasárnaponkénti gyertyagyújtás az adventi koszorún.
Karácsonyi hangulattal feltöltődve az esti órákban érkezünk Zalaegerszegre.

Utazás: autóbusszal.
Részvételi díj: 4.500.- Ft/fő / min. 38 fő/,4.990 .- Ft/fő / min 30 fő /.
Belépők: Kálvária domb 9 Euró,
Szolgáltatás: idegenvezetés.
Indulás: 07:00 óra Zalaegerszeg Kovács Károly tér.
Hazaérkezés: várhatóan 21-22 óra.


Oldal: 1 / 2 1 2 >
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Kattints ide!

Elfelejtetted jelszavad?
Kérj újat itt.

340,826 látogató

Powered by PHP-Fusion copyright © 2003-2006 by Nick Jones.
Released as free software under the terms of the GNU/GPL license.